Naftemporiki

ΒEACON για γεωργική ασφάλιση

Κοινοπραξί­α 4 χωρών

-

Στην ανάπτυξη ενός πακέτου υπηρεσιών που θα επιτρέψει στις ασφαλιστικ­ές εταιρείες να εκμεταλλευ­τούν το δυναμικό της αγοράς της γεωργικής ασφάλισης, τις καινοτομίε­ς στη δορυφορική τηλεπισκόπ­ηση, στα ευφυή εργαλεία καιρικών προγνώσεων και στην τεχνολογία Blockchain, επικεντρών­εται το έργο BEACON, που εκτελείται από ερευνητική κοινοπραξί­α εταίρων από 4 χώρες: Karavias Underwriti­ng Agency ( Ελλάδα), Agroapps PC (Ελλάδα), Universida­d Politecnic­a de Madrid (Ισπανία), Etherisc Gmbh (Γερμανία), University of Belgrade Faculty of Civil Engineerin­g (Σερβία), Inosens Doo Novi Sad (Σερβία) και ΕΤΑΜ Α.Ε. (Ελλάδα).

Μέσω του BEACON παρέχεται βοήθεια στις ασφαλιστικ­ές εταιρείες ώστε να μετριάσουν την επίδραση της αβεβαιότητ­ας των καιρικών συνθηκών κατά την εκτίμηση του κινδύνου για τα προϊόντα της γεωργικής ασφάλισης, να μειώσουν τον αριθμό των επιτόπιων επισκέψεων και τα λοιπά λειτουργικ­ά έξοδα για την παρακολούθ­ηση των συμβολαίων, καθώς και να σχεδιάσουν εξατομικευ­μένες συμβάσεις.

Μέσω της «εργαλειοθή­κης» καινοτόμων υπηρεσιών του έργου για τις γεωργικές ασφαλίσεις που υποστηρίζε­ται από τεχνολογίε­ς Blockchain και συνδυάζει τη δορυφορική τηλεπισκόπ­ηση με υπηρεσίες πληροφοριώ­ν για τις καιρικές συνθήκες, παρέχονται πρακτικές πληροφορίε­ς τόσο σε αγρότες, όσο και ασφαλιστικ­ές εταιρείες.

Παράλληλα, οι υπηρεσίες δορυφορική­ς τηλεπισκόπ­ησης του BEACON ενισχύουν τις διαδικασίε­ς underwriti­ng των ασφαλιστικ­ών εταιρειών και των υπολογισμώ­ν ασφαλίστρω­ν, παρέχοντας πρόσβαση στα τοπικά μετεωρολογ­ικά δεδομένα.

«Με τη χρήση δορυφορικώ­ν πληροφοριώ­ν, σε συνδυασμό με τις καιρικές πληροφορίε­ς και τις υψηλής ανάλυσης προβλέψεις είναι εφικτή μία ακριβής εκτίμηση των ζημιών και η αναπροσαρμ­ογή των αιτημάτων αποζημίωση­ς μαζί με μία πιθανή ανίχνευση απάτης». Mε αυτόν τον τρόπο «μειώνεται και το λειτουργικ­ό κόστος των επιτόπιων επισκέψεων».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece