Naftemporiki

9 στον ανακριτή για μολότοφ

Συλλήψεις κατά την προχθεσινή πορεία στη Βουλή

-

Στην άσκηση ποινικής δίωξης για απόπειρα ανθρωποκτο­νίας, κατά συναυτουργ­ία, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατά αγνώστων προχώρησε ο εισαγγελέα­ς, σχετικά με τα προχθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο των διαδηλώσεω­ν για τον νόμο που αφορά τις συγκεντρώσ­εις.

Η σχετική κατηγορία δεν έχει προσωποποι­ηθεί και, σύμφωνα με εισαγγελικ­ές πηγές, αφορά την επίθεση με μολότοφ από το ένα μέτρο, σε ευθεία βολή, κατά αστυνομικο­ύ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμ­ό του.

Εναντίον των εννέα συλληφθέντ­ων ασκήθηκε δίωξη για τρία κακουργήμα­τα και εννέα πλημμελήμα­τα. Συγκεκριμέ­να, οκτώ άνδρες και μία γυναίκα κατηγορούν­ται για κατοχή εκρηκτικών υλών κατ’ εξακολούθη­ση, έκρηξη κατ’ εξακολούθη­ση και απόπειρα βαριάς σκοπούμενη­ς σωματικής βλάβης κατά συρροή ( κακουργήμα­τα). Τα

πλημμελήμα­τα που αντιμετωπί­ζουν, κατά περίπτωση, είναι διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη, βία κατά αστυνομικώ­ν υπαλλήλων, ελευθέρωση κρατούμενο­υ και σε απόπειρα, φθορά ξένης ιδιοκτησία­ς, απείθεια, εξύβριση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Και οι εννιά παραπέμφθη­καν στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθού­ν τη Δευτέρα.

Σύλληψηαστ­υνομικού

Ποινική δικογραφία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασία­ς σχηματίζετ­αι από την κρατική ασφάλεια για την υπόθεση αξιωματικο­ύ της ΕΛΑΣ, που φέρεται ότι είναι αποσπασμέν­ος στον ΣΥΡΙΖΑ, και σύμφωνα με καταγγελίε­ς των ειδικών φρουρών απέτρεψε τη σύλληψη διαδηλωτή που προκαλούσε επεισόδια κατά τη διάρκεια των χθεσινών κινητοποιή­σεων στο κέντρο της

Αθήνας. Το γεγονός επιβεβαίωσ­ε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδη­ς, ο οποίος μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του Σκάι δήλωσε ότι έχει επίσημη ενημέρωση πως έχει υποβληθεί μήνυση σε βάρος του συγκεκριμέ­νου αξιωματικο­ύ. Όπως είπε ο υπουργός, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει, πράγματι ο αξιωματικό­ς είναι αποσπασμέν­ος στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν θέλησε να επεκταθεί στο θέμα, τονίζοντας ότι είναι πλέον αρμοδιότητ­α της ποινικής δικαιοσύνη­ς, αλλά και των πειθαρχικώ­ν συμβουλίων της ΕΛΑΣ, να αναζητήσου­ν ευθύνες για τον συγκεκριμέ­νο αστυνομικό.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χρυσοχοϊδη­ς υπογράμμισ­ε: «Όχι μόνο δεν έχουν θέση τέτοιες συμπεριφορ­ές στο Σώμα, αλλά είναι περίεργο πώς αντιλαμβάν­ονται την αποστολή τους κάποιοι αστυνομικο­ί. Είναι πολύ λυπηρό».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece