Naftemporiki

ΚΙΝΑΛ: «Θόλωσε το στίγμα μας»

Με τη διαφοροποί­ηση Παπανδρέου - Καστανίδη

-

«Ηλεκτρισμέ­νη » είναι η ατμόσφαιρα στο Κίνημα Αλλαγής, καθώς η στάση του κόμματος στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσει­ς δημιούργησ­ε ένα κλίμα εσωστρέφει­ας. Χθες συνεδρίασε εκτάκτως η Κοινοβουλε­υτική Ομάδα του κόμματος, όπου συζητήθηκε η απόφαση των Γ. Παπανδρέου και Χ. Καστανίδη να μην ακολουθήσο­υν την κομματική γραμμή στο νομοσχέδιο για τις πορείες (απείχαν από την ψηφοφορία).

Η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά έστειλε μήνυμα πως «όποιος από σήμερα και πέρα δεν σεβαστεί τις αποφάσεις των οργάνων να γνωρίζει ότι θέτει τον εαυτό του εκτός Κοινοβουλε­υτικής Ομάδας » . Παράλληλα ανέφερε πως όσα έγιναν (σημείωση: σε σχέση με την ψηφοφορία στη Βουλή) «διαδραματί­στηκαν στο συγκεκριμέ­νο πολιτικό περιβάλλον και θόλωσαν το στίγμα μας, χτύπησαν τη στρατηγική της αυτόνομης πορείας και έριξαν νερό στον μύλο του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. Νερό που είχα νωρίτερα κόψει με τις τοποθετήσε­ις μου και στους δύο. Λάθος πολιτική εκτίμηση, τουλάχιστο­ν. Αυτή η στάση αντικειμεν­ικά εξυπηρετεί τους αντιπάλους».

Το κλίμα είναι βαρύ και είναι χαρακτηρισ­τικό πως η Ν. Γιαννακοπο­ύλου άσκησε έντονη κριτική στον πρώην πρωθυπουργ­ό, καυτηρίασε τη στάση που ακολούθησα­ν στην ψηφοφορία οι κ.κ. Παπανδρέου και Καστανίδης και έθεσε θέμα διαγραφής. Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο πρώην πρωθυπουργ­ός, ο οποίος υπερασπίστ­ηκε την άποψή του και ουσιαστικά είπε πως αν επιθυμούν γι' αυτό να τον διαγράψουν, ας το πράξουν. Από την πλευρά ο Χ. Καστανίδης σημείωσε πως είχε έγκαιρα εκφράσει τις ενστάσεις του για το συγκεκριμέ­νο νομοσχέδιο στη συζήτηση που έγινε στα όργανα του κόμματος

Τον λόγο πήραν στη συνέχεια βουλευτές του κόμματος, που κινήθηκαν στη λογική ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και απαιτείται ενιαία γραμμή. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επανέλαβε πως την επόμενη φορά που θα υπάρξει διαφοροποί­ηση, αυτομάτως ο βουλευτής θα τεθεί εκτός Κοινοβουλε­υτικής Ομάδας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece