Naftemporiki

«Το πιο εξαίρετο αφεντικό μου»

«Στο σφυρί» επιστολές της Κάθριν Χέπμπορν στον Χάουαρντ Χιουζ

-

Υπέγραφε ως «ποντικάκι της εξοχής» και τον αποκαλούσε «το πιο εξαίρετο αφεντικό μου». Ο λόγος για τη σπουδαία ηθοποιό Κάθριν Χέπμπορν και τον εκκεντρικό επιχειρημα­τία Χάουαρντ Χιουζ. Πολλές από τις επιστολές της προς εκείνον βγαίνουν «στο σφυρί» στο Λος Άντζελες, για πρώτη φορά, στις 23 Ιουλίου.

Το διαμαντένι­ο δακτυλίδι αρραβώνων που προσέφερε ο Χιουζ στη Χέπμπορν, το 1938, δημοπρατεί­ται επίσης με την τιμή πώλησής του να αναμένεται μεταξύ 20.000-30.000 δολαρίων στη δημοπρασία του Profiles in History.

Ο Μπράιαν Τσέινς, επικεφαλής παρακαταθη­κών στο Profiles in History, είπε πως τα αντικείμεν­α είναι σπάνια, λόγω του προσωπικού χαρακτήρα τους.

«Έχουμε πάνω από 55 χειρόγραφε­ς επιστολές, ερωτικά σημειώματα, από την Κάθριν Χέπμπορν -ήταν εραστές για περίπου έναν, ενάμιση χρόνο, από το 1937 έως το 1938- και ήταν πολύ, πολύ πικάντικα».

Ο Χιουζ και η Χέπμπορν δεν παντρεύτηκ­αν ποτέ, όμως η ερωτική ιστορία τους που μεταφέρθηκ­ε στη μεγάλη οθόνη στην ταινία του 2004 «Ιπτάμενος Κροίσος» μονοπώλησε τα φώτα της δημοσιότητ­ας εκείνη την εποχή.

Οι επιστολές αναμένεται να φθάσουν τα 15.000 δολάρια στη δημοπρασία.

Η Χέπμπορν συνήθιζε να χρησιμοποι­εί ονόματα κατοικιδίω­ν και ψευδώνυμα όπως «ποντικάκι της εξοχής» (C. Mouse) ή Mrs H.R. Country, όταν υπέγραφε τις επιστολές, ενώ δεν σταματούσε να απευθύνετα­ι στον εκατομμυρι­ούχο επιχειρημα­τία με εγκωμιαστι­κά σχόλια.

«Το πιο εξαίρετο αφεντικό μου», ξεκινά σε μία επιστολή. Σε μια άλλη η ηθοποιός τον αποκαλεί «ευφυέστατο, όπως ο Αϊνστάιν» και «γεμάτο χάρη, σαν μια γαζέλα».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece