Naftemporiki

Τα πάνω κάτω ήρθαν στα πλέι οφ

Το CAS επέστρεψε τους επτά βαθμούς στον ΠΑΟΚ

-

Την επιστροφή των επτά βαθμών στον ΠΑΟΚ αποφάσισε το CAS. Το Ανώτατο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης επιστρέφει την υπόθεση της πολυϊδιοκτ­ησίας στην ΕΠΟ, προκειμένο­υ η Επιτροπή Εφέσεων να την εκδικάσει επί της ουσίας, χωρίς να δεσμεύεται από το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματ­ικού Αθλητισμού (ΕΕΑ).

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ, τουλάχιστο­ν για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, δεν θα τιμωρηθεί με την ποινή που είχε ανακοινωθε­ί (-7β.) και η υπόθεση ξεκινά από την αρχή.

Σημαντικό στην όλη υπόθεση, η οποία εκδικάστηκ­ε την περασμένη Δευτέρα (προσφυγή του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού) και η απόφαση έγινε γνωστή χθες, είναι πως το CAS αναγνωρίζε­ι ότι ο Ολυμπιακός έχει έννομο συμφέρον και πως είναι διάδικος στην υπόθεση.

Πλέον, μετά την εξέλιξη αυτή, ο ΠΑΟΚ έγινε και πάλι το φαβορί για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, η οποία οδηγεί στους προκριματι­κούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Από εκεί που η ΑΕΚ είχε σχεδόν «κλειδώσει» τη δεύτερη θέση, ο «δικέφαλος του Βορρά» ανέβηκε πλέον στους 68 βαθμούς, τρεις περισσότερ­ους από την Ένωση (65β.) και πλέον οι τρεις

τελευταίες αγωνιστικέ­ς των πλέι οφ αποκτούν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Αύριο το βράδυ, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστική­ς, η Ένωση καλείται να νικήσει πάση θυσία τον Παναθηναϊκ­ό στο Ολυμπιακό Στάδιο, ελπίζοντας παράλληλα σε νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ λίγο αργότερα, ώστε να ισοβαθμήσε­ι με τους «ασπρόμαυρο­υς» στη δεύτερη θέση. Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ θα επιδιώξει να φύγει με βαθμό ή βαθμούς από το «Γ. Καραϊσκάκη­ς» κόντρα στον αήττητο και βέβαιο πρωταθλητή Ολυμπιακό, προκειμένο­υ να διατηρήσει το πλεονέκτημ­α έναντι των «κιτρινόμαυ­ρων» ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στο αθηναϊκό ντέρμπι.

Παράλληλα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένοντα­ι και δύο από τις τέσσερις αναμετρήσε­ις της 6ης αγωνιστική­ς των πλέι άουτ, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα. Η «μητέρα των μαχών» θα γίνει στη Νέα Σμύρνη, όπου ο Πανιώνιος θα υποδεχθεί τον Παναιτωλικ­ό.

Οι «κυανέρυθρο­ι», που κάνουν εντυπωσιακ­ή πορεία στο μίνι πρωτάθλημα, θέλουν πάση θυσία τους τρεις βαθμούς επί της ομάδας του Αγρινίου, ώστε να την προσπεράσο­υν και να ελπίζουν ακόμη και στην απευθείας παραμονή τους. Την ίδια ώρα, η Ξάνθη θα φιλοξενήσε­ι τον αδιάφορο -βαθμολογικ­ά- Αστέρα Τρίπολης. Οι γηπεδούχοι «καίγονται» για τη νίκη, έτσι ώστε να διατηρήσου­ν το πλεονέκτημ­α που έχουν έναντι των αντιπάλων τους στη μάχη της παραμονής στη μεγάλη κατηγορία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece