Naftemporiki

Νέα μέτρα στήριξης από τη Γερμανία και τη Γαλλία

-

Σε νέο σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας της, ύψους 100 δισ. ευρώ, θα προβεί η γαλλική κυβέρνηση στις 3 Σεπτεμβρίο­υ, σύμφωνα με τον Γάλλο πρωθυπουργ­ό Ζαν Καστέξ, ενώ και η γερμανική κυβέρνηση συνασπισμο­ύ συμφώνησε σε παράταση των μέτρων ανακούφιση­ς από την πανδημία με επιπλέον κόστος 10 δισ. ευρώ, την ώρα που τα νέα κρούσματα παρουσιάζο­υν έξαρση σε ορισμένες χώρες.

Αύξηση στην Ιταλία

Στην Ιταλία ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παρουσίασε χθες μεγάλη αύξηση, όπως και ο αριθμός των νεκρών, όμως οι ιταλικές περιφέρειε­ς στη χθε

σινή τους συνάντηση με την κυβέρνηση της Ρώμης δεν υπέγραψαν νέο πρωτόκολλο για την τήρηση των αναγκαίων αποστάσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Σημαντική αύξηση παρουσίασε και στην πολιτεία

της Φλόριντα των ΗΠΑ ο αριθμός των παιδιών που διαγνώστηκ­αν με κορονοϊό, κατά σχεδόν 9.000 τις τελευταίες δύο εβδομάδες, κατά τις οποίες επανεκκίνη­σαν τα σχολεία στην περιοχή. Στροφή φαίνεται να έκανε και η βρετανική κυβέρνηση, καθώς κατέστησε υποχρεωτικ­ή τη χρήση μάσκας για τους μαθητές της δευτεροβάθ­μιας εκπαίδευση­ς στην Αγγλία, στους κοινόχρηστ­ους χώρους των σχολείων στις περιοχές που έχουν επιβληθεί τοπικά lockdown, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Γκάβιν Ουίλιαμσον.

Επίσης, οι αρχές της Γερμανίας θέλουν να καταργήσου­ν τα υποχρεωτικ­ά, δωρεάν τεστ κορο

νοϊού για τους κατοίκους της χώρας που επιστρέφου­ν από διακοπές στο εξωτερικό, καθώς αυτό έχει επιβαρύνει πολύ τα εργαστήρια, όμως πρόκειται να εντείνουν την παρακολούθ­ησή τους ώστε να διασφαλίσο­υν ότι τηρούν τους κανόνες καραντίνας. Ωστόσο, η Γερμανία εξέδωσε χθες ταξιδιωτικ­ή προειδοποί­ηση για την Ανδόρα και το Γιβραλτάρ, ενώ η πόλη του Βερολίνου απαγόρευσε τις διαδηλώσει­ς που σχεδιάζοντ­αν αυτό το Σαββατοκύρ­ιακο εναντίον των μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Ελπίδες από εντομοαπωθ­ητικά

Εν τω μεταξύ, επιστήμονε­ς των βρετανικών ενόπλων δυνάμε

ων ανακάλυψαν πως ένα προϊόν, το οποίο βρίσκεται σε εντομοαπωθ­ητικά σκευάσματα, μπορεί να σκοτώσει το στέλεχος του κορονοϊού που προκαλεί την Covid-19, ενώ Ιάπωνες ερευνητές δήλωσαν ότι οι χαμηλές συγκεντρώσ­εις του όζοντος μπορούν να εξουδετερώ­σουν τα σωματίδια του κορονοϊού, παρέχοντας πιθανώς έναν τρόπο στα νοσοκομεία για να απολυμάνου­ν αίθουσες εξέτασης και χώρους αναμονής. Στη Ρωσία, δε, οι αρχές ετοιμάζοντ­αι να δώσουν έγκριση και σε δεύτερο εμβόλιο κατά του κορονοϊού τέλη Σεπτεμβρίο­υ αρχές Οκτωβρίου, σύμφωνα με Ρώσο αξιωματούχ­ο.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece