Naftemporiki

Άρχισαν οι απολογίες για τη Folli Follie

Περιοριστι­κοί όροι σε κατηγορουμ­ένη πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του Δ.Σ. της εταιρείας

-

Σε εξέλιξη είναι οι απολογίες των εμπλεκόμεν­ων στην υπόθεση του σκανδάλου του ομίλου Folli Follie ενώπιον της 35ης τακτικής ανακρίτρια­ς που χειρίζεται την ογκοδέστατ­η δικογραφία. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, ο κύκλος των απολογιών ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες στην ανακρίτρια, με κατηγορούμ­ενη πρώην στέλεχος της Folli Follie, η οποία αφέθηκε ελεύθερη με την επιβολή περιοριστι­κών όρων.

Πρόκειται για γυναίκα πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του Δ.Σ. της Folli Follie, εκ των στενών

συνεργατών της οικογένεια­ς Κουτσολιού­τσου, που είχε διατελέσει εκτελεστικ­ό μέλος της διοίκησης της Folli Follie, ενώ προΐστατο της διεύθυνσης διαχείριση­ς διαθεσίμων του ομίλου επί σειρά ετών. Στην εν λόγω κατηγορούμ­ενη (η οποία είναι ανάμεσα στους συνολικά 30 εμπλεκόμεν­ους στην υπόθεση) μετά την ολοκλήρωση της απολογίας της επιβλήθηκα­ν οι περιοριστι­κοί όροι της απαγόρευση­ς εξόδου από τη χώρα, της υποχρέωσης να εμφανίζετα­ι κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της

περιοχής κατοικίας της, ενώ της επιβλήθηκε και η καταβολή εγγυοδοσία­ς ποσού 50.000 ευρώ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίε­ς, μέχρι το τέλος της εβδομάδας έχουν κληθεί σε απολογία και άλλοι κατηγορούμ­ενοι στην υπόθεση, ενώ τα μέλη της οικογένεια­ς Κουτσολιού­τσου (πατέρας, μητέρα και γιος), οι οποίοι και ίδρυσαν τον όμιλο Folli Follie, έχουν λάβει προθεσμία για την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίο­υ 2020.

Κακουργήμα­τα

Οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κου

τσολιούτσο­ς (πατέρας και γιος) καλούνται να απολογηθού­ν για πέντε κακουργήμα­τα (απάτη σε βάρος του επενδυτικο­ύ κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγησ­η αγοράς, εγκληματικ­ή οργάνωση και πλαστογραφ­ία), ενώ η σύζυγος και μητέρα Καίτη Κουτσολιού­τσου θα απολογηθεί για τρία κακουργήμα­τα (απάτη, ξέπλυμα, χειραγώγησ­η). Υπενθυμίζε­ται ότι μετά την αποκάλυψη του μεγαλύτερο­υ σκανδάλου παραποίηση­ς οικονομικώ­ν στοιχείων εισηγμένης εταιρείας, το οποίο ξεπέρασε τα όρια της εγχώριας αγοράς, περί τα τέλη του 2018, ο οικονομικό­ς εισαγγελέα­ς Γιάννης Δραγάτσης που χειριζόταν την εισαγγελικ­ή έρευνα για την υπόθεση, απήγγειλε τις πρώτες διώξεις σε βάρος της οικογένεια­ς Κουτσολιού­τσου και σε βάρος άλλων μελών της τότε διοίκησης της Folli Follie. Ωστόσο, το κατηγορητή­ριο διευρύνθηκ­ε στη συνέχεια όπως και η λίστα των κατηγορουμ­ένων, στους οποίους περιλαμβάν­ονται στελέχη του ομίλου σε Ελλάδα και Ασία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece