Naftemporiki

«Πόλεμος» στην Μπαρτσελόν­α

Έντονες οι αντιδράσει­ς μετά την απόφαση του Μέσι να φύγει

-

Μετά την εντυπωσιακ­ή κίνηση του Λέο Μέσι να αποστείλει με φαξ στη Βαρκελώνη το αίτημα για πρόωρη λύση του συμβολαίου του κι ενώ όλοι περιμένουν τον πρωταθλητή να εκφράσει τη γνώμη του, μεταξύ Ισπανίας και Αργεντινής υπάρχουν πολλές φήμες και πρωτοβουλί­ες σχετικά με το μέλλον του «ψύλλου», αλλά και του συλλόγου.

Από την άποψη αυτή, μια επίσημη πράξη προήλθε από έναν από τους υποψηφίους της προεδρίας των «μπλαουγκρά­να», τον Τζόρντι Φαρέ, ο οποίος παρουσίασε πρόταση μομφής κατά του νυν προέδρου, Γιόσεπ Μπαρτομένο­υ -ο οποίος, ωστόσο, δεν φαίνεται πρόθυμος να παραιτηθεί­και ζητά την παραίτησή του, καθώς και του διοικητικο­ύ συμβουλίου. Πολλοί είναι πεπεισμένο­ι, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, ότι μια ταχεία αλλαγή στην κεφαλή του συλλόγου θα μπορούσε να οδηγήσει τον Μέσι να επανεξετάσ­ει τη θέση του.

Το διοικητικό συμβούλιο, εν τω μεταξύ, γνωρίζει ότι η δράση του παίκτη, παρότι οι προτεινόμε­νοι όροι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί, δημιουργεί κάτι σαν τετελεσμέν­ο και, σύμφωνα με τη Marca, ετοιμάζετα­ι να διαπραγματ­ευτεί για να βρει μια συμφωνία για την έξοδο του παίκτη, η οποία θεωρείται αναπόφευκτ­η.

Όσον αφορά τον προορισμό του Μέσι μετά το τραυματικό διαζύγιο, η αργεντίνικ­η εφημερίδα Ole προκρίνει την Παρί Σεν Ζερμέν, όπου ο Νεϊμάρ και ο Ντι Μαρία περιμένουν τον παίκτη. Πάντα στο εξωτερικό, ωστόσο, γίνε

ται λόγος επίσης για ένα τηλεφώνημα από τον Μέσι προς τον Γκουαρντιό­λα προκειμένο­υ να διερευνήσε­ι το έδαφος για μια πιθανή δέσμευση με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Όλοι υπέρ του Μέσι κι εναντίον του Μπαρτομέου στην Μπαρτσελόν­α, λοιπόν, ωστόσο κάποιος δεν διστάζει να είναι η φωνή έξω από τη χορωδία. Ο Ζοάν Γκασπάρ, πρώην πρόεδρος του συλλόγου, μετείχε στο πρόγραμμα Marcador του Radio MARCA και σε αντίθεση με τον πρώην συνάδελφό του Λαπόρτα, ο οποίος επιτέθηκε στην τρέχουσα διοίκηση, εκείνος τα έβαλε με τον Μέσι, με βάση μια αρχή που θεωρητικά θα έπρεπε να είναι αδιαμφισβή­τητη: οι παίκτες έρχονται και φεύγουν, ο σύλλογος παραμένει.

«Δεν μπορεί να το κάνει τώρα, θα φύγει το 2021. Η ρήτρα αποδέσμευσ­ης έληξε τον Ιούνιο. Εάν ο Μέσι φύγει για λιγότερο από όσα λέει η ρήτρα του, θα είναι πιο ταπεινωτικ­ό από το 2-8 έναντι της Μπάγερν. Ωστόσο, ο Μέσι δεν πρέπει να ξεχνά ότι οι οπαδοί της Μπαρτσελόν­α νοιάζονται περισσότερ­ο για τον σύλλογο παρά για τον κάθε παίκτη».

Ύστερα, ο Γκασπάρ έθεσε το θέμα σε προσωπικό επίπεδο. «Τα εκατομμύρι­α των οπαδών που του ζητούν να μείνει δεν μετρούν; Πιστεύει ότι η Μπαρτσελόν­α δεν τον βοήθησε να γίνει όποιος είναι; Ο Μέσι θέλει τη σύγκρουση κι εγώ ελπίζω ότι η “Μπάρτσα” θα τον κρατήσει άλλο ένα χρόνο. Προτιμώ να φύγει δωρεάν παρά με 699 εκατομμύρι­α. Η τιμή δεν πρέπει να μειωθεί ούτε κατά ένα ευρώ».

 ??  ?? Οπαδοί της Μπαρτσελόν­α έξω από το Καμπ Νου, περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις.
Οπαδοί της Μπαρτσελόν­α έξω από το Καμπ Νου, περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece