Naftemporiki

Σε 1,03 εκατ. τα κέρδη μετά από φόρους για την Paperpack

Με αυξημένα ταμειακά διαθέσιμα στο εξάμηνο η εταιρεία εν αναμονή της πορείας της πανδημίας

-

Ηέκταση των επιπτώσεων από τη διασπορά της πανδημίας Covid-19 δεν μπορεί να ποσοτικοπο­ιηθεί ακόμα, καθώς εξαρτάται σημαντικά από τη διάρκειά της, καθώς και από τα μέτρα που λαμβάνοντα­ι από τις κυβερνήσει­ς ανά τον κόσμο για τον περιορισμό της, τονίζει στην ανακοίνωση για τα οικονομικά αποτελέσμα­τα του α’ εξαμήνου 2020 η διοίκηση

της Paperpack. Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία, ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 9,25 εκατ. ευρώ, παρουσιάζο­ντας μείωση κατά 7,74% έναντι της περσινής περιόδου. Τα λειτουργικ­ά κέρδη (EBITDA) διαμορφώθη­καν σε 2,315 εκατ. ευρώ έναντι 2,56 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμεν­ης χρήσης. Τα αποτελέσμα­τα προ φόρων διαμορφώθη­καν σε κέρδη 1,42 εκατ. ευρώ έναντι 1,59 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμεν­ης χρήσης. Τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθη­καν σε 1,03 εκατ. ευρώ έναντι 1,17 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμεν­ης χρήσης. Ο αριθμός απασχολουμ­ένου προσωπικού της εταιρείας την 30ή/6/2020 ανήλθε σε 168 άτομα ενώ την 30ή/6/2019 ανερχόταν σε 162 άτομα. Η Paperpack παρουσίασε θετικές λειτουργικ­ές ταμειακές ροές 1,9 εκατ. ευρώ έναντι 2,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμεν­ης χρήσης. Τα ταμειακά διαθέσιμα ανήλθαν σε 2,2 εκατ. ευρώ έναντι 2,07 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμεν­ης χρήσης.

Σύμφωνα με τη διοίκηση η

εταιρεία υλοποιεί επενδύσεις σε μηχανολογι­κό και άλλο εξοπλισμό, ύψους άνω του 1,5 εκατ. ευρώ στην παρούσα χρήση, με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστ­ικότητας της εταιρείας με την ταυτόχρονη διατήρηση της ποιότητας των παραγόμενω­ν προϊόντων της. Όπως είχε τονιστεί, στόχος της διοίκησης κατά την τρέχουσα χρήση είναι η επίτευξη κερδών προ φόρων, χρηματοδοτ­ικών και επενδυτικώ­ν αποτελεσμά­των και αποσβέσεων (EBITDA) άνω των 4 εκατ. ευρώ και η επίτευξη κερδών μετά την αφαίρεση των φόρων ώστε να ενισχυθούν τα ίδια κεφάλαια και η ρευστότητα της εταιρείας. Ωστόσο επισημαίνε­ται πως οι συνθήκες δεν επιτρέπουν τη διενέργεια αξιόπιστων και αντικειμεν­ικών προβλέψεων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece