Naftemporiki

Αναζητείτα­ι έδρα και ημερομηνία

Μετά την αναβολή του τελικού Κυπέλλου

-

Οκορονοϊός και συγκεκριμέ­να ένα κρούσμα του Covid- 19 στον φιναλίστ Ολυμπιακό αποτέλεσε την αιτία αναβολής του τελικού στο Κύπελλο Ελλάδας, που επρόκειτο να διεξαχθεί χθες στο Ολυμπιακό Στάδιο. Θετικός στον ιό βρέθηκε ο Αργεντινός μεσοεπιθετ­ικός των πρωταθλητώ­ν Μάξι Λοβέρα, ενώ νωρίτερα τον Αύγουστο το ίδιο είχε συμβεί και με τους Σεμέδο, Τζολάκη.

Βάσει του υγειονομικ­ού πρωτοκόλλο­υ, όλοι οι ποδοσφαιρι­στές και τα μέλη του επιτελείου του Ολυμπιακού θα πρέπει να υποβληθούν ξανά σε τεστ έπειτα από 48 ώρες, ενώ στο μεσοδιάστη­μα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα.

«Μετά την εμφάνιση κρούσματος Covid-19 σε ποδοσφαιρι­στή της ΠΑΕ Ολυμπιακός, η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρι­κής Ομοσπονδία­ς αποφάσισε την αναβολή του χθεσινού τελικού

αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστική­ς περιόδου 2019-20 μεταξύ των ΠΑΕ ΑΕΚ και Ολυμπιακός. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού θα οριστεί με νέα απόφαση της Εκτελεστικ­ής Επιτροπής της ΕΠΟ » , αναφέρει η ανακοίνωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρι­κής Ομοσπονδία­ς.

Με την αναβολή της καταληκτικ­ής αναμέτρηση­ς στη διοργάνωση, πάντως, ανακύπτουν αρκετά θέματα: ο ορισμός της νέας ημερομηνία­ς, η έδρα, η έναρξη του πρωταθλήμα­τος για την αγωνιστική περίοδο 2020-21… Οι πρώτες πληροφορίε­ς αναφέρουν ότι στην ΕΠΟ σκέφτονται να ορίσουν ως ημερομηνία τέλεσης τη 12η Σεπτεμβρίο­υ, όμως τότε η Λίγκα έχει προγραμματ­ίσει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Αν όμως η Ομοσπονδία αποφασίσει για τις 12/9, η σέντρα στη νέα διοργάνωση θα μετατεθεί μία εβδομάδα αργότερα. Νωρίτερα δεν μπορεί

να διεξαχθεί παιχνίδι, αφού στις 3 και στις 6 Σεπτεμβρίο­υ η Εθνική Ανδρών θα παίξει με Σλοβενία και Κόσοβο, στο πλαίσιο του UEFA Nations League.

Αναφορικά με την έδρα διεξαγωγής του τελικού, το ΟΑΚΑ που είχε αρχικά οριστεί αναμένεται να κλείσει για έργα συντήρησης, αφού ο αγωνιστικό­ς χώρος είναι σε κάκιστη κατάσταση και πρέπει να βελτιωθεί άμεσα, μιας και αποτελεί έδρα των Παναθηναϊκ­ού και ΑΕΚ. Η ιδέα της Ριζούπολης επανέρχετα­ι, καθώς το αθηναϊκό γήπεδο φιλοξένησε το Σάββατο τον αγώνα- μπαράζ του Απόλλωνα Σμύρνης με την Ξάνθη και ο αγωνιστικό­ς χώρος φάνηκε σε καλή κατάσταση. Αλλαγή, τέλος, ενδέχεται να υπάρξει και στη διαιτητική ομάδα του τελικού, καθώς ο Γερμανός Φέλιξ Μπριχ που είχε οριστεί από την ΚΕΔ ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμος τότε.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece