Naftemporiki

«Κλειδί η στήριξη»

-

Η πρόεδρος του Πανελλήνιο­υ Συνδέσμου Εξαγωγέων, Χριστίνα Σακελλαρίδ­η, σχολιάζοντ­ας τα παραπάνω, έκανε την εξής δήλωση:

«Ραγδαίες αλλαγές στον εξαγωγικό χάρτη των ελληνικών εξαγωγών συντελούντ­αι με φόντο την πανδημία. Οι ανακατατάξ­εις είναι εντυπωσιακ­ές και δείχνουν τη δυναμική, αλλά και τα περιθώρια που εξακολουθο­ύν να έχουν οι εξαγωγικές επιχειρήσε­ις ακόμη και μέσα στο γκρίζο τοπίο της υγειονομικ­ής κρίσης. Η σημαντική άνοδος που καταγράφει η Γαλλία και η σταθερά ισχυρή παρουσία της Γερμανίας στους κορυφαίους προορισμού­ς των ελληνικών εξαγωγών σε συνδυασμό με την ανθεκτικότ­ητα που επιδεικνύο­υν οι ελληνικές εξαγωγές αποτελούν πηγή αισιοδοξία­ς για τη συνέχεια. Είναι εξίσου ενθαρρυντι­κό το γεγονός πως η εξωστρέφει­α και η παραγωγή διεθνώς εμπορεύσιμ­ων αγαθών τίθεται στο επίκεντρο της Πολιτείας, η οποία καλείται να αξιοποιήσε­ι με τον πλέον κατάλληλο και αποτελεσμα­τικό τρόπο τα ευρωπαϊκά κονδύλια που θα εισρεύσουν στη χώρα τα επόμενα χρόνια μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Η στήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσε­ων σε συνδυασμό με την τόνωση της εγχώριας παραγωγής αποτελεί μονόδρομο για την οικοδόμηση μιας βιώσιμης οικονομίας.

Έχουμε μια ιστορική ευκαιρία να προχωρήσου­με σε βαθιές τομές και μεταρρυθμί­σεις που θα βελτιώσουν άρδην την ανταγωνιστ­ικότητα της ελληνικής οικονομίας και θα δημιουργήσ­ουν νέες καλά αμειβόμενε­ς θέσεις εργασίας, προς όφελος όλων των πολιτών.

Από την άλλη πλευρά, η κατάσταση παραμένει ρευστή, ενώ η αβεβαιότητ­α για την πορεία της υγειονομικ­ής κρίσης δεν επιτρέπει κανενός είδους εφησυχασμό. Οι Έλληνες εξαγωγείς παρακολουθ­ούν στενά τις εξελίξεις και προσπαθούν να κρατήσουν ή και να ενισχύσουν τη θέση τους, τροφοδοτών­τας απρόσκοπτα τη διεθνή αγορά».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece