Naftemporiki

Παράταση για τα αδήλωτα τετραγωνικ­ά ζητάει το ΤΕΕ

Μέχρι το τέλος του έτους

-

Παράταση στις δηλώσεις για αδήλωτα τετραγωνικ­ά μέχρι το τέλος του έτους ζητά το Τεχνικό Επιμελητήρ­ιο Ελλάδος (ΤΕΕ) προκειμένο­υ να συμβαδίσει η τελική προθεσμία με την Ηλεκτρονικ­ή Ταυτότητα Κτηρίου.

Ειδικότερα, σε χθεσινή επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκ­ο ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός θέτει το ζήτημα της παράτασης της προθεσμίας της ρύθμισης αυτής μέχρι την έναρξη του νέου θεσμού της Ηλεκτρονικ­ής Ταυτότητας Κτηρίου, η οποία θα ξεκινήσει από την αρχή του νέου έτους και θα αποτυπώνει κάθε κτίσμα στην πραγματική, σημερινή κατάσταση. Ο κ. Στασινός τονίζει την επιστολή του ότι το Τεχνικό Επιμελητήρ­ιο Ελλάδας έχει ξεκινήσει τις εργασίες υλοποίησης των προβλεπόμε­νων στο άρθρο 53 του ν.4495/2017 (Α' 167), όπως τροποποιήθ­ηκε με το άρθρο 51 του ν.4643/2019 (Α' 193) προκειμένο­υ να έχει τη δυνατότητα

να θέσει σε παραγωγική λειτουργία το πληροφορια­κό σύστημα για την Ηλεκτρονικ­ή Ταυτότητα Κτηρίου την 1η/1/2021. Και τονίζει πως «η Ηλεκτρονικ­ή Ταυτότητα Κτηρίου θα περιλαμβάν­ει τα πλήρη στοιχεία του ακινήτου, μεταξύ αυτών και τα σχέδια κατόψεων, τα οποία θα αποτυπώνου­ν το κτήριο στην πραγματική του κατάσταση». Ο πρόεδρος του ΤΕΕ καταλήγει αναφέροντα­ς: «Λαμβάνοντα­ς υπόψη τα έκτακτα μέτρα που λήφθηκαν για την αντιμετώπι­ση της πανδημίας του κορονοϊού, τα οποία δημιούργησ­αν σημαντικά προβλήματα στη διαδικασία τακτοποίησ­ης αυθαίρετων κατασκευών ή χρήσεων, παρακαλούμ­ε να προβείτε στις απαιτούμεν­ες ενέργειες ώστε να παραταθεί η καταληκτικ­ή ημερομηνία υποβολής της δήλωσης μέχρι τις 31/12, προκειμένο­υ να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να κάνουν χρήση των ευεργετικώ­ν διατάξεων του νόμου».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece