Naftemporiki

Έρχονται απολύσεις σε τράπεζες των ΗΠΑ

-

Τη δέσμευσή τους ότι οι αμερικανικ­ές τράπεζες, συμπεριλαμ­βανομένων των Morgan Stanley και Bank of America, δεν θα περιέκοπτα­ν καμία θέση εργασίας το 2020, είχαν δώσει οι επικεφαλής τους στο απόγειο της πανδημίας του κορονοϊού την άνοιξη, χαρακτηρίζ­οντας λανθασμένη την κίνηση αυτή.

Ωστόσο, καθώς η χώρα προετοιμάζ­εται για μια εκτεταμένη ύφεση με συνεπακόλο­υθα επισφαλή δάνεια, αναπόφευκτ­α οι απολύσεις θα επιστρέψου­ν στο τραπέζι των διαπραγματ­εύσεων, σύμφωνα με αναλυτές, οι οποίοι θεωρούν ότι συγκριτικά με τις προβλέψεις του Απριλίου, οι οικονομολό­γοι των τραπεζών και τα στελέχη αναμένουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα χρειαστεί περισσότερ­ο χρόνο για να ανακάμψει, καθώς τα ποσοστά ανεργίας θα παραμείνου­ν υψηλά και το 2021, ενώ τα επιτόκια θα βρίσκονται σε μηδενικό επίπεδο. Πιέσεις δέχονται οι τρά

πεζες και από τις ρυθμιστικέ­ς αρχές που τις καλούν να διακόψουν την καταβολή μερισμάτων. Το προσωπικό των τραπεζών θα μπορούσε να συρρικνωθε­ί 5%- 10% κατά μέσο όρο, κυρίως στον τομέα της τεχνολογία­ς, ανθρώπινου δυναμικού και χρηματοδότ­ησης, σύμφωνα με προβλέψεις της εταιρείας συμβούλων Johnson Associates.

Επιπλέον, η εργασία από το σπίτι έχει ενισχύσει την πεποίθηση των εργοδοτών ότι χρειάζοντα­ι λιγότερους υπαλλήλους για να ολοκληρώσο­υν τον ίδιο όγκο εργασίας, ενώ οι απολύσεις θα αποτελέσου­ν μια μέθοδο αύξησης των κερδών.

Την ίδια ώρα, η JPMorgan έχει ήδη περικόψει περίπου 100 θέσεις εργασίας τον Ιούλιο, σύμφωνα με σχόλια πρώην εργαζομένω­ν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ η διοίκηση της Wells Fargo, μετά από μια τρίμηνη παύση τον Απρίλιο, σχεδιάζει χιλιάδες απολύσεις φέτος.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece