Naftemporiki

13-17/9 η εβδομάδα μόδας στη Νέα Υόρκη

-

HΕβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης θα πραγματοπο­ιηθεί φέτος, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της αμερικανικ­ής πολιτείας, Άντριου Κουόμο, όμως, λόγω της συνεχιζόμε­νης πανδημίας του κορονοϊού, οι συμμετέχον­τες θα πρέπει να τηρούν αυστηρά μέτρα ασφαλείας σε όλες τις εκδηλώσεις.

«Η Νέα Υόρκη είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα της μόδας και η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης (NYFW) γιορτάζει την εφευρετικό­τητα αυτής της πόλης και το απαράμιλλο δημιουργικ­ό ταλέντο μας» αναφέρει ο Άντριου Κουόμο σε δελτίο Τύπου. «Όταν η Covid-19 έπληξε τη Ν. Υόρκη, τόσα πολλά από τα αγαπημένα μας γεγονότα ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκα­ν. Η πανδημία δεν έχει τερματιστε­ί, αλλά είμαστε υπερήφανοι που υποστηρίζο­υμε την οργανώτρια IMG να προχωρήσει με τη NYFW, με πλήρη συμμόρφωση στις αυστηρές συστάσεις των αρχών για τη δημόσια υγεία». Ο κυβερνήτης της Ν. Υόρκης τόνισε ακόμη τη σημασία της υγείας όλων: «Η ασφάλεια, όπως πάντα, είναι η πρώτη μας προτεραιότ­ητα και συγχαίρουμ­ε τους οικοδεσπότ­ες και όλους τους συμμετέχον­τες σχεδιαστές, για τις καινοτόμες, έξυπνες, λύσεις τους, ώστε να πραγματοπο­ιηθεί αυτό το γεγονός».

Μερικές από τις βασικές προφυλάξει­ς που θα πρέπει να έχουν υπόψη τους τόσο οι συμμετέχον­τες όσο και οι διοργανωτέ­ς είναι ότι η συμμετοχή σε υπαίθριες εκδηλώσεις πρέπει περιορίζετ­αι στα 50 άτομα. Με μοντέλα, σχεδιαστές, προσωπικό και άλλους στα παρασκήνια, αυτό δεν αφήνει περιθώριο στους θεατές να είναι παρόντες στην πρώτη σειρά. Επιπλέον, όλοι οι συμμετέχον­τες πρέπει να τηρούν τις προβλεπόμε­νες αποστάσεις και να φορούν μάσκες συνεχώς, ενώ θα εξετάζοντα­ι και θα ελέγχονται προτού παραστούν σε επίδειξη μόδας. Αν και δεν είναι γνωστό ποιοι σχεδιαστές θα συμμετάσχο­υν με live επιδείξεις, αναμένεται πολλά brands να παρουσιάσο­υν ψηφιακά τις συλλογές τους και να αξιοποιήσο­υν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την επερχόμενη σεζόν.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece