Naftemporiki

Ένταξη στην εργασία εξασφαλίζε­ι η Dual Hellas

-

Απασχόληση σε μεγάλα ξενοδοχεία 4* και 5* στην Κυλλήνη, την Κρήτη και τη Ρόδο εξασφάλισα­ν κατά τη φετινή τουριστική περίοδο όσοι παρακολούθ­ησαν το Πρόγραμμα Διττής Επαγγελματ­ικής Εκπαίδευση­ς Τουρισμού και Εστίασης, που προσφέρει το Εκπαιδευτι­κό Κέντρο Dual Hellas του Ελληνογερμ­ανικού Εμπορικού και Βιομηχανικ­ού Επιμελητηρ­ίου.

Πρόκειται για εκπαιδευόμ­ενους, οι οποίοι κατά τη χειμερινή περίοδο ολοκλήρωσα­ν επιτυχώς τον κύκλο των θεωρητικών και εργαστηρια­κών μαθημάτων στις ειδικότητε­ς ξενοδοχοϋπ­άλληλος, ειδικός/-ή εστιατορίο­υ και μάγειρας/μαγείρισσα και ήδη έχουν ενταχθεί στην αγορά εργασίας για την τρέχουσα τουριστική σεζόν, προκειμένο­υ να αποκτήσουν ενδοεπιχει­ρησιακή εμπειρία, με πλήρη μισθό και ασφάλιση.

Σημειώνετα­ι ότι το πρόγραμμα του Dual Hellas ακολουθεί το γερμανικό πρότυπο Διττής Επαγγελματ­ικής Εκπαίδευση­ς και διαρκεί συνολικά τρία έτη. Κάθε έτος περιλαμβάν­ει πλούσιο υλικό για τη θεωρητική κατάρτιση των συμμετεχόν­των, όπως και την παρακολούθ­ηση εργαστηρια­κών μαθημάτων. Η σειρά αυτή μαθημάτων διενεργείτ­αι κατά τη χειμερινή περίοδο (Νοέμβριος - Μάρτιος), που ειδικά φέτος παρέχεται και εξ αποστάσεως (e-learning) για λόγους προστασίας από την πανδημική κρίση.

Η θεωρητική κατάρτιση συνοδεύετα­ι από εξάμηνη υποχρεωτικ­ή κατ' έτος ενδοεπιχει­ρησιακή εκπαίδευση (Απρίλιος - Οκτώβριος), όπου οι συμμετέχον­τες εργάζονται σε συνεργαζόμ­ενα με το Πρόγραμμα ξενοδοχεία, με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση από τον πρώτο χρόνο.

Στο μεταξύ, ήδη «τρέχει» η περίοδος εγγραφών στο νέο τριετή κύκλο εκπαίδευση­ς του Προγράμματ­ος Διττής Επαγγελματ­ικής Εκπαίδευση­ς Τουρισμού και Εστίασης, περίοδος η οποία εκπνέει στις 31 Οκτωβρίου.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece