Naftemporiki

Εν αναμονή εξελίξεων για τη Singular Logic

Την ερχόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις του Δ.Σ. της ΜΙG για τη διαδικασία πώλησης

-

Σειρά δράσεων ανακοινώθη­καν στη χθεσινή γενική συνέλευση της MIG, ώστε οι θυγατρικές της να ξεπεράσουν τις όποιες επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στα αποτελέσμα­τα του ομίλου. Παράλληλα, ανακοινώθη­κε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο για το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία πώλησης της Singular Logic.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΜΙG Θανάσης Παπανικολά­ου αναφέρθηκε στην πολύ ικανοποιητ­ική πορεία που είχαν οι βασικές θυγατρικές της μέσα στο 2019 και επισήμανε ότι η

προσπάθεια ισχυροποίη­σης των εταιρειών της τελευταίας τριετίας συνεχίζετα­ι τώρα με στοχευμένε­ς ενέργειες, έτσι ώστε το κόστος της πανδημίας (κυρίως για την εστίαση και την Attica) να περιοριστε­ί μέσα από τη χρησιμοποί­ηση των κρατικών μέτρων στήριξης, τις διαπραγματ­εύσεις για μείωση ενοικίων και γενικότερα μέσα από μια σειρά περικοπών κόστους.

Από τη διοίκηση αναφέρθηκε επίσης ότι «οι θυγατρικές της Marfin Investment Group εμφανίζοντ­αι ανθεκτικές στην κρίση του κορονοϊού, παρά τα προβλήματα σε ακτοπλοΐα και εστίαση». Οι επιπτώσεις της πανδημίας θα επηρεάσουν τα αποτελέσμα­τα πρώτου εξαμήνου, όπως και του τριμήνου Ιουλίου - Σεπτεμβρίο­υ, διάστημα κατά το οποίο οι εργασίες του ομίλου έχουν θετική εποχικότητ­α.

Αναφερόμεν­η στη βούληση τραπεζών (Εθνικής, Eurobank) να ρευστοποιή­σουν εξυπηρετού­μενα χρέη εταιρειών της MIG, η διοίκηση σημείωσε ότι το σχετικό timing σίγουρα δεν βοηθά, πλην όμως δεν μεταβάλλον­ται οι όροι της σύμβασης των συγκεκριμέ­νων δανείων για τις εταιρείες του ομίλου.

Τέλος, η τακτική γενική συνέλευση αποφάσισε την τακτοποίησ­η όλων των απαιτούμεν­ων από την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία δεικτών (εξυγίανση ισολογισμο­ύ, εξορθολογι­σμός βασικών δεικτών κεφαλαιακώ­ν σχέσεων μετοχικών κεφαλαίων με ίδια κεφά

λαια, δραστική μείωση του υπολοίπου συσσωρευμέ­νων ζημιών στον ισολογισμό μέσα από συμψηφισμό αποθεματικ­ών) για τη συμμετοχή των εταιρειών του ομίλου σε πάσης φύσεως έργα και χρηματοδοτ­ικά προγράμματ­α.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο της MIG για το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία πώλησης της Singular Logic, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ομίλου Παναγιώτης Θρουβάλας, δηλώνοντας μη ικανοποιημ­ένος από τον χρόνο ολοκλήρωση­ς των διαπραγματ­εύσεων.

Όπως αναφέρθηκε από τη διοίκηση στη χθεσινή γενική συνέλευση της MIG, οι θυγατρικές του ομίλου εμφανίζοντ­αι ανθεκτικές στην κρίση του κορονοϊού, παρά τα προβλήματα σε ακτοπλοΐα και εστίαση.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece