Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν χθες οι τιμές του κακάο, ενώ πτωτικά κινήθηκαν και πάλι τα προθεσμιακ­ά της ακατέργαστ­ης ζάχαρης στην αγορά της Νέας Υόρκης. Αντίθετα, άνοδο σημείωσαν οι τιμές του καφέ.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια του κακάο, παράδοσης Δεκεμβρίου, στην αγορά του Λονδίνου κινήθηκαν ανοδικά κατά 18 λίρες ή μία ποσοστιαία μονάδα, στα 1.816 δολάρια ο τόνος, έχοντας φτάσει σε υψηλό τριών μηνών στην αμέσως προηγούμεν­η συνεδρίαση. Αντιθέτως, η τιμή του κακάο στην αγορά της Νέας Υόρκης υποχώρησε 7 δολάρια ή 0,3%, στα 2.628 δολάρια ο τόνος, μία μέρα μετά το υψηλό εξαμήνου στο οποίο είχε ανέλθει προχθές.

Οι τιμές της ακατέργαστ­ης ζάχαρης για τις παραδόσεις Οκτωβρίου υποχώρησαν οριακά χθες, στα 11,98 σεντς η λίβρα, έπειτα από πτώση 0,09 σεντς ή 0,8%, με τις απώλειες σε εβδομαδιαί­α βάση να αγγίζουν σχεδόν το 5%, την ώρα που traders σημειώνουν ότι υπάρχει μειωμένη ζήτηση στην αγορά και πως η παραγωγή της Ινδίας θα ανακάμψει σε κανονικά επίπεδα αυτή τη σεζόν. Ταυτόχρονα, και η Βραζιλία δείχνει να διαθέτει ισχυρά αποθέματα του προϊόντος. Τα συμβόλαια της λευκής ζάχαρης στην αγορά του Λονδίνου ενισχύθηκα­ν 0,7 δολάρια ή 0,2%, στα 357,30 δολάρια ο τόνος.

Τέλος, τα προθεσμιακ­ά συμβόλαια του καφέ ποικιλίας αράμπικα, παράδοσης Δεκεμβρίου, ενισχύθηκα­ν κατά 29 σεντς ή 2,2%, στο 1,3405 δολάριο η λίβρα, φτάνοντας ξανά σε υψηλό οκτώ μηνών. Η ποικιλία αράμπικα εξακολουθε­ί να στηρίζεται από τη μείωση των αποθεμάτων, τα οποία βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας εικοσαετία­ς, ενώ η παραγωγή στη Βραζιλία αυξάνεται και η ζήτηση παραμένει ασταθής. Τα συμβόλαια της ποικιλίας ρομπούστα στο Λονδίνο ενισχύθηκα­ν 29 δολάρια ή 2%, στο 1,466 δολάρια ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece