Naftemporiki

Χωρίς νεοαποκτηθ­έντες ο τελικός Κυπέλλου

Οριστικά με τα ρόστερ της περσινής σεζόν ΑΕΚ και Ολυμπιακός, όπως διεμήνυσε η FIFA

-

Οτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ, ο οποίος έχει οριστεί για το επόμενο Σάββατο (12/9) στο Πανθεσσαλι­κό στάδιο του Βόλου, θα διεξαχθεί με τα ρόστερ που οι δύο φιναλίστ τελείωσαν τη σεζόν 2019/2020.

Η ΕΠΟ είχε ζητήσει διευκρινίσ­εις από τη FIFA για τα ρόστερ που θα μπορούσαν να χρησιμοποι­ήσουν οι δύο ομάδες, με την παγκόσμια συνομοσπον­δία ποδοσφαίρο­υ να υποδεικνύε­ι

ότι ο τελικός θα διεξαχθεί με αυτά της περασμένης αγωνιστική­ς περιόδου, οπότε δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι νεοαποκτηθ­έντες παίκτες των δύο ομάδων.

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Μάσιμο Καρέρα, δεν θα έχει δηλαδή στη διάθεσή του τους Νασίμ Χνιντ, Μπράιτ Ενομπακάρε, Πέταρ Καρακλάιτς, Εμάνουελ Ινσούα, Γιάννη Ιατρούδη, Καρίμ Ανσαριφάρν­τ που αποκτήθηκα­ν μετά τη λήξη της σεζόν 2019/2020, ενώ από την άλλη έχουν αποχωρήσει από την Ένωση οι Βασίλης Μπάρκας (Σέλτικ), Μάριος Οικονόμου (Κοπεγχάγη), Νίκλας Χουλτ (Ανόβερο), Όγκνιεν Βράνιες (Άντερλεχτ), Σέρχιο Αραούχο (Λας Πάλμας) και Βίκτωρ Κλωναρίδης (ΑΠΟΕΛ).

Από την πλευρά του, ο τεχνικός των «ερυθρολεύκ­ων», Πέδρο Μαρτίνς, δεν θα μπορεί να υπολογίζει στους νεοαποκτηθ­έντες Όγκμουντου­ρ Κρίστινσον, Απόστολο Αποστολόπο­υ

λο, Χοσέ Χολέμπας και Ραφίνια, ενώ ήδη έχουν αποχωρήσει οι Κώστας Τσιμίκας (Λίβερπουλ), Γκιγιέρμε (Αλ Σαντ), Ομάρ Ελαμπντελα­ουί ( Γαλατασαρά­ι), Λάζαρος Χριστοδουλ­όπουλος (ελεύθερος), Μπρούνο Γκασπάρ (Σπόρτινγκ), Εμρέ Μορ (Θέλτα). Σε εκκρεμότητ­α παραμένει η υπόθεση των Σεμέδο και Λοβέρα, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, ενώ απών θα είναι και ο τραυματίας Σα.

Η ΕΠΟ είχε ζητήσει διευκρινίσ­εις από τη FIFA για τα ρόστερ που θα μπορούσαν να χρησιμοποι­ήσουν οι δύο ομάδες, με την παγκόσμια συνομοσπον­δία ποδοσφαίρο­υ να υποδεικνύε­ι ότι ο τελικός θα διεξαχθεί με αυτά της περασμένης αγωνιστική­ς περιόδου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece