Naftemporiki

Αρνητικό ρεκόρ στην Ινδία

- Της Ανθής Αγγελοπούλ­ου aagel@ naftempori­ki. gr

Ηπανδημία του κορονοϊού, εκτός από τα χιλιάδες θύματα διεθνώς, έχει δημιουργήσ­ει και πολιτικά προβλήματα, με τα κόμματα να καταγγέλλο­υν το ένα το άλλο για παραλείψει­ς και παράνομες διευκολύνσ­εις. Την ίδια στιγμή, τα κρούσματα στην Ελλάδα παραμένουν σε τριψήφιο νούμερο, ενώ και οι απώλειες ζωών είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Οι ασθενείς στις ΜΕΘ αυξάνονται και η κυβέρνηση περιμένει με αγωνία τον Δεκέμβριο, ευελπιστών­τας στο να έχουμε το εμβόλιο στα χέρια μας για να αρχίσουν οι πρώτοι εμβολιασμο­ί σε συγκεκριμέ­νες πληθυσμιακ­ές ομάδες.

Στ. Πέτσας: Τον Δεκέμβριο αναμένεται το εμβόλιο

Τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους αναμένεται το εμβόλιο, το οποίο έχει προχωρήσει στη φάση 3 που αποδεικνύε­ι ότι είναι ασφαλές και αποτελεσμα­τικό, επεσήμανε ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικο­ύ σταθμού Οpen. «Είμαστε σε καλό στάδιο για να έχουμε την προμήθεια τον Δεκέμβριο» σημείωσε ο κ. Πέτσας, ενώ, απαντώντας στο ερώτημα ποιοι θα εμβολιαστο­ύν πρώτα, έκανε λόγο για τα άτομα της πρώτης γραμμής, όπως -για παράδειγμα- οι υγειονομικ­οί και τα σώματα ασφαλείας. Αναφε

Ο κορονοϊός έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερ­ους από 880.000 ανθρώπους παγκοσμίως σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρησ­η του Γαλλικού Πρακτορείο­υ, που βασίζεται σε επίσημες πηγές, με τα κρούσματα να πλησιάζουν τα 27 εκατομμύρι­α από την έναρξη της πανδημίας. Οι χώρες που κατέγραψαν τους περισσότερ­ους νέους θανάτους είναι η Ινδία με 1.065, οι ΗΠΑ (805) και η Βραζιλία (682). Οι ΗΠΑ παραμένουν πρώτες στη λίστα με τους συνολικούς θανάτους, όμως η Ινδία κατέγραψε και πάλι χθες ημερήσιο παγκόσμιο ρεκόρ νέων κρουσμάτων. Στην Ευρώπη η πανδημία συνεχίζει να παρουσιάζε­ι έξαρση, με τη Γαλλία να βρίσκεται σε επαγρύπνησ­η, καθώς οι αρχές αναμένουν ότι περισσότερ­οι άνθρωποι θα νοσηλευτού­ν σε μονάδες εντατικής θεραπείας μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, ενώ η Πορτογαλία κατέγραψε χθες τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από την εβδομάδα άρσης του lockdown τον Μάιο. Στην Ιταλία παρατείνετ­αι η ισχύς του μέτρου για την υποχρεωτικ­ή χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, αλλά και σε ανοικτούς όταν υπάρχει πολυκοσμία και δεν τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοπ­οίησης.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece