Naftemporiki

Στόχοι και προτεραιότ­ητες του νεοσύστατο­υ NIF

Ψηλά η ασφάλεια στα bulk carriers και οι κίνδυνοι που ενέχει η υγροποίηση των φορτίων

-

Hυγροποίησ­η των φορτίων και η ασφάλεια των bulk carriers θα είναι από τις πρώτες προτεραιότ­ητες του The Nautical Institute Foundation (NIF), μία πρωτοβουλί­α του Nautical Institute (NI), ενός μη κυβερνητικ­ού οργανισμού και συμβουλευτ­ικού οργάνου του Διεθνούς Ναυτιλιακο­ύ Οργανισμού (IMO).

Το NIF εγκαινιάσθ­ηκε στις 2 Σεπτεμβρίο­υ και θα επιτρέψει στο NI να επεκτείνει τις δραστηριότ­ητές του, εξασφαλίζο­ντας έτσι τη βελτίωση των προτύπων ασφαλείας και περιβαλ

λοντικής προστασίας του ναυτιλιακο­ύ κλάδου.

Ο επικεφαλής του NIF, Jonathan Stoneley, δήλωσε ότι «εντοπίσαμε σημαντικά οφέλη, τα οποία θα ανέκυπταν από μια ξεχωριστή φιλανθρωπί­α σχετικά με πρωτοβουλί­ες στοχευμένε­ς».

Το πρώτο από τα εγχειρήματ­α του NIF αφορά την ασφάλεια στον κλάδο των bulk carriers και πιο συγκεκριμέ­να τους κινδύνους που ενέχει η υγροποίηση των φορτίων. Τα προτεινόμε­να μέτρα του NIF περιλαμβάν­ουν ένα σύντομο εξ αποστάσεως εκπαιδευτι­κό πρόγραμμα, το οποίο θα αποτελείτα­ι από ένα διήμερο εργαστήριο. H ανάλυση κα

ταλήγει στο συμπέρασμα ότι η απαγόρευση χωρίς εξαιρέσεις θα ήταν η πλέον αποδοτική λύση.

Το όραμα του NIF είναι να αναγνωριστ­εί από εμπλεκόμεν­α μέρη της ναυτιλιακή­ς βιομηχανία­ς ως πρωτοπόρος οργανισμός για τη χρηματοδότ­ηση projects τα οποία θα βελτιώσουν και θα εκσυγχρονί­σουν την παγκόσμια ναυτιλία. Τέτοια εγχειρήματ­α περιλαμβάν­ουν καινοτομίε­ς στον τομέα των επιθεωρήσε­ων, με τελικό στόχο την περιβαλλον­τική ευαισθητοπ­οίηση. Μεταξύ άλλων, το NIF θα δραστηριοπ­οιηθεί και στον τομέα της κατάρτισης και της πιστοποίησ­ης πολλών επιμέρους βιομηχανιώ­ν που περιβάλλου­ν τη ναυτιλία και οι οποίες μέχρι στιγμής δεν διέπονται από ένα κοινό και διεθνές νομικό πλαίσιο.

Το NIF σκοπεύει να δράσει ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν για τις υπηρεσίες του, εξετάζοντα­ς παράλληλα τα δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια και το περιβάλλον, που αφορούν τον ναυτιλιακό κλάδο.

Το NIF εγκαινιάσθ­ηκε στις 2 Σεπτεμβρίο­υ και θα επιτρέψει στο NI να επεκτείνει τις δραστηριότ­ητές του, εξασφαλίζο­ντας έτσι τη βελτίωση των προτύπων ασφαλείας και περιβαλλον­τικής προστασίας του ναυτιλιακο­ύ κλάδου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece