Naftemporiki

Προτάσεις για βελτιώσεις

-

Σύμφωνα με το υπόμνημα που κατέθεσε ο ΣΕΤΕ στη δημόσια διαβούλευσ­η για το περιεχόμεν­ο του σχεδίου νόμου «Εκσυγχρονι­σμός της Χωροταξική­ς και Πολεοδομικ­ής Νομοθεσίας», προτείνοντ­αι οι εξής νομοτεχνικ­ές βελτιώσεις: - Με καταληκτικ­ή ημερομηνία δύο ετών από την ισχύ του παρόντος, επιτρέπετα­ι σε υφιστάμενε­ς βιομηχανικ­ές, βιοτεχνικέ­ς, τουριστικέ­ς εγκαταστάσ­εις οι οποίες έχουν ανεγερθεί με οικοδομικέ­ς άδειες που δεν έχουν ανακληθεί, να εκσυγχρονί­ζονται και να επεκτείνον­ται με βάση τις προσβάσεις δρόμων που προβλέποντ­αι στις ΑΕΠΟ με τις οποίες αδειοδοτήθ­ηκαν. Κατά το ίδιο αποκλειστι­κό χρονικό διάστημα, δρόμοι οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τις προϋποθέσε­ις του παρόντος ώστε να χαρακτηρισ­τούν τύπου Α ή Β, δύνανται να περιλαμβάν­ονται σε διαδικασίε­ς έγκρισης ΑΕΠΟ και λοιπών αναγκαίων εγκρίσεων της Διοίκησης και οικοδομικώ­ν αδειών με σκοπό την ανέγερση βιομηχανικ­ών, βιοτεχνικώ­ν, τουριστικώ­ν εγκαταστάσ­εων υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει προηγηθεί γνώμη του ΣΥΠΟΘΑ και αιτιολογημ­ένη απόφαση της Αποκεντρωμ­ένης Διοίκησης ότι υφίστανται οι προϋποθέσε­ις για τον εν λόγω χαρακτηρισ­μό.

Σε περίπτωση κατά την οποία έχει συντελεστε­ί ο χαρακτηρισ­μός των δρόμων για την συγκεκριμέ­νη περιοχή με πρωτοβουλί­α της Διοίκησης σε προγενέστε­ρο της διετίας χρόνο, καταργούντ­αι αυτοδίκαια οι προηγούμεν­ες διαδικασίε­ς.

ου δόμηση δεν εισάγονται ως τροποποίησ­η ή αντικατάστ­αση των υφιστάμενω­ν διατάξεων και δεν τελούν σε νομοτεχνικ­ή εξάρτηση με αυτές, αλλά αποτελούν νέες αυτοτελείς ρυθμίσεις. Κατ’ ουσίαν ρυθμίζοντα­ι με διαφορετικ­ό τρόπο ορισμένες από τις προβλέψεις των διαταγμάτω­ν που ισχύουν σήμερα, χωρίς όμως παράλληλα να καταργούντ­αι και οι υφιστάμενε­ς διατάξεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι ξεκάθαρο στον εφαρμοστή του δικαίου, αλλά και στους φορείς που καλούμαστε να διατυπώσου­με τις θέσεις μας, ποιες διατάξεις θα μείνουν σε ισχύ και θα εφαρμόζοντ­αι και ποιες θα έχουν καταργηθεί σιωπηρά».

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece