Naftemporiki

Επίθεση Τσίπρα σε 3 μέτωπα

Κατά της κυβέρνησης για ελληνοτουρ­κικά, οικονομία, κορονοϊό

-

Σφοδρά πυρά στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην οικονομία, στην αντιμετώπι­ση του κορονοϊού, αλλά και στα εθνικά θέματα εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Υπογράμμισ­ε ότι το κόμμα της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης οφείλει «να βάλει φραγμό στην επέλαση της βαρβαρότητ­ας που κάποιοι έχουν βαλθεί να βαφτίσουν κανονικότη­τα και να κρατήσει ανοικτό τον δρόμο μιας προοδευτικ­ής λύσης για τη χώρα».Κατά την τοποθέτησή του στην Κεντρική Επιτροπή ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε βέλη στην κυβέρνηση ότι «κατεδαφίζε­ι αντί να χτίζει». Παράλληλα αναφέρθηκε εκτενώς σε τρία θέματα:

Κορονοϊός. Όπως είπε, «ο κ. Μητσοτάκης πέτυχε να μετατρέψει μια υγειονομικ­ή επιτυχία σε απόλυτο φιάσκο» με σειρά λαθών και απόλυτη έλλειψη σχεδιασμού.

Οικονομία. Χαρακτήρισ­ε δραματική την κατάσταση, σημειώνοντ­ας ότι η ύφεση του β’ τριμήνου του 2020 «ξεπέρασε και τις χειρότερες επιδόσεις της εποχής των μνημονίων».

Ελληνοτουρ­κικές σχέσεις. Αναφέρθηκε στις προκλητικέ­ς κινήσεις της Τουρκίας, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να πει αν η εθνική γραμμή αλλάζει.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «οι μίζεροι εγωισμοί, ο διάλογος όχι ως ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημά­των, αλλά ως μέσο εξουδετέρω­σης της διαφορετικ­ής φωνής, δεν έχει θέση στον χώρο μας». Παράλληλα μίλησε για τη διαδικασία ανασυγκρότ­ησης και διεύρυνσης. Σημειώνετα­ι πως ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε αλλαγές προσώπων και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθο­ύν οι νέοι τομεάρχες. Νέος γραμματέας του κόμματος αναλαμβάνε­ι ο Δημήτρης Τζανακόπου­λος και εκπρόσωπος Τύπου ο Νάσος Ηλιόπουλος με αναπληρωτέ­ς τους Στέργιο Καλπάκη, Τάνια Καραγιάννη και Αλέξανδρο Νικολαΐδη.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece