Naftemporiki

Θρίαμβος για τον Γκασλί στο γκραν πρι της Μόντσα

Φόρμουλα 1: Πρώτη νίκη του 24χρονου Γάλλου

-

Ύστερα από ένα άκρως... ανατρεπτικ­ό γκραν πρι στην πίστα της Μόντσα, ο Πιερ Γκασλί πέτυχε χθες την πρώτη νίκη του στη Φόρμουλα 1, εκμεταλλευ­όμενος στο έπακρο το λάθος της Mercedes που στοίχισε ποινή 10 δευτερολέπ­των στον παγκόσμιο πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον.

Ο αγώνας διεκόπη για 25 λεπτά λόγω ατυχήματος του Λεκλέρκ και κάπου εκεί ήρθαν τα πάνω κάτω. Η έξοδος του οδηγού της Ferrari και η κόκκινη σημαία ανέτρεψαν το σκηνικό του αγώνα, καθώς ο Χάμιλτον, ο οποίος είχε εκκινήσει από την pole position, δέχθηκε ποινή 10 δευτερολέπ­των και τέθηκε εκτός μάχης, με αποτέλεσμα ο Γκασλί να πανηγυρίσε­ι την παρθενική νίκη του στην κορωνίδα του μηχανοκίνη­του αθλητισμού.

Ο 24χρονος πιλότος της Alpha Tauri ανέτρεψε όλα τα προγνωστικ­ά, καθώς εκμεταλλεύ­τηκε με τον καλύτερο τρόπο όλα τα απρόοπτα του αγώνα, αφήνοντας πίσω του τον Ισπανό πιλότο της McLaren Κάρλος Σάινθ και στην τρίτη τον Καναδό Λανς Στρολ της Racing Point.

Αν και μετά την εκκίνηση του

αγώνα όλα έδειχναν ότι ο Χάμιλτον θα έφτανε σε ακόμα μία νίκη, η Ferrari έφερε τα πάνω κάτω, παρότι και τα δύο μονοθέσιά της έμειναν από νωρίς εκτός αγώνα. Η κόκκινη σημαία για το ατύχημα του Λεκλέρκ ανέτρεψε τα πάντα. Η Mercedes έκανε τραγικό λάθος βάζοντας παράνομα τον Χάμιλτον στα πιτς, με τον Βρετανό να δέχεται ποινή 10 δευτερολέπ­των και να πέφτει στην τελευταία θέση.

Ο Γκασλί εκμεταλλεύ­τηκε το πολύ καλό μονοθέσιό του, ανάμεσα στους Σάινθ, Νόρις, Στρολ και Ράικονεν, με αποτέλεσμα να τεθεί επικεφαλής στον αγώνα μετά τη δεύτερη εκκίνηση. Ο Γάλλος άντεξε στην πίεση του Σάινθ και πήρε μια μαγική νίκη βγαλμένη από τα όνειρά του και δεύτερη για την ομάδα του μετά το 2008 και τον Φέτελ.

Ο Χάμιλτον περιορίστη­κε στην έβδομη θέση, ενώ ο έτερος οδηγός της Mercedes, ο Βάλτερι Μπότας, τερμάτισε πέμπτος. Παρά την ατυχία του, ο Χάμιλτον προηγείται στη βαθμολογία των οδηγών με 164 βαθμούς, έναντι 117 του Μπότας και 110 του Μαξ Φερστάπεν (Red Bull).

 ??  ?? Ο νικητής του χθεσινού αγώνα στη Μόντσα Πιερ Γκασλί πανηγυρίζε­ι με το τρόπαιο ανά χείρας.
Ο νικητής του χθεσινού αγώνα στη Μόντσα Πιερ Γκασλί πανηγυρίζε­ι με το τρόπαιο ανά χείρας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece