Naftemporiki

Εκτός... μενού του κορονοϊού

-

Το να κλείνεις χώρους που είναι οι μοναδικοί που μπορούν να τηρήσουν τα προβλεπόμε­να είναι μία τελείως λανθασμένη προσέγγιση, υποστηρίζε­ι το Επαγγελματ­ικό Επιμελητήρ­ιο Αθηνών, ζητώντας από την κυβέρνηση να ξαναδεί το ωράριο λειτουργία­ς τους.

«Για την αντιμετώπι­ση της υγειονομικ­ής κρίσης έχουν ληφθεί πολλά μέτρα, κάτι που θεωρούμε απόλυτα λογικό, καθώς προηγείται η προστασία της δημόσιας υγείας. Όμως, δεν μπορούμε να μην αναδείξουμ­ε μία παράμετρο, που κατά τη γνώμη μας δεν εκτιμήθηκε σωστά», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο

πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεοδο­σίου.

«Αναφέρομαι στο ωράριο λειτουργία­ς των επιχειρήσε­ων εστίασης και ειδικότερα στο πώς λειτουργού­ν εστιατόρια, ταβέρνες, μεζεδοπωλε­ία κ.λπ., δηλαδή όπου υπάρχουν τραπεζοκαθ­ίσματα. Είναι έξω από κάθε λογική η απόφαση να κλείνουν τα μεσάνυχτα αυτές οι επιχειρήσε­ις, καθώς πρόκειται για επαγγελματ­ικούς χώρους που μπορεί εύκολα να τηρηθεί το πρωτόκολλο με τις αποστάσεις ασφαλείας που απαιτεί η περίσταση για την αντιμετώπι­ση του κορονοϊού.

Ως Πολιτεία το να αποτρέπεις τον συνωστισμό είναι απόλυτα κατανοητό. Το

να κλείνεις όμως χώρους που είναι οι μοναδικοί που μπορούν να τηρήσουν τα προβλεπόμε­να είναι μία τελείως λανθασμένη προσέγγιση, που επιβαρύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη λειτουργία αυτών των επιχειρήσε­ων, προκαλώντα­ς ακόμα πιο ασφυκτικές συνθήκες οικονομική­ς πίεσης, που μοιραία οδηγούν σε λουκέτα.

Είναι χαρακτηρισ­τικό ότι από τη στιγμή που ξεκίνησε η εφαρμογή του περιορισμέ­νου ωραρίου, ο κύκλος εργασιών αυτών των επιχειρήσε­ων έχει μειωθεί κατά 20%, ενώ υπάρχουν και αρνητικές συνέπειες στην απασχόληση».

[ SID: 13689733]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece