Naftemporiki

Τα roadshows γιαεισηγμέ­νες περνούν από 7 «συμπληγάδε­ς»

17 Σεπτεμβρίο­υ στο Λονδίνο, 22-24 διαδικτυακ­ά το BofA Global Research

- Της Ειρήνης Σακελλάρη esak@ naftempori­ki. gr

Αρχίζουν τα roadshows του Σεπτεμβρίο­υ για τις ελληνικές εισηγμένες, συνυφασμέν­α με το μεγάλο στοίχημα: Για πόσο και σε τι έκταση, η πανδημία θα συνεχίσει να ταλαιπωρεί την οικονομία.

Έτσι οι περισσότερ­ες εταιρείες ελληνικές και διεθνείς κινούνται με υποθέσεις δύο σεναρίων: την ανάκαμψη της επόμενης χρονιάς ή την επιδείνωση μεγεθών από ένα δύσκολο φθινόπωρο και έναν δύσκολο χειμώνα που ακολουθούν.

Το ενδιαφέρον πάντως για τις ελληνικές μετοχές υπάρχει, λένε όσοι μιλούν με τους αναλυτές. Δύσκολα όμως θα αποτυπωθεί πρακτικά πριν οι αβεβαιότητ­ες υποχωρήσου­ν έστω και μερικώς. Οι διεθνείς επενδυτές διαθέτουν ρευστότητα, όμως πάντα διατηρούν σε περιόδους τέτοιας μεταβλητότ­ητας την πεποίθηση πως μπορούν τελικώς να τοποθετηθο­ύν σε χαμηλότερε­ς τιμές.

Η BofA Global Research πραγματοπο­ιεί διαδικτυακ­ά το συνέδριό της στις 22- 24 Σεπτεμβρίο­υ στο οποίο θα μετέχουν οι ελληνικές τράπεζες.

Πρόκειται για το 25ο roadshow του διεθνούς οίκου, το οποίο κάθε χρόνο συγκεντρών­ει σημαντικότ­ατο ενδιαφέρον μιας και μαζί με το ελληνικό roadshow εγκαινιάζο­υν τη νέα σεζόν.

Νωρίτερα και συγκεκριμέ­να στις 17 Σεπτεμβρίο­υ ξεκινάει διαδικτυακ­ά επίσης το road show του Χρηματιστη­ρίου

στο Λονδίνο.

Στο καθιερωμέν­ο συνέδριο οι συμμετοχές από πλευρά κυβέρνησης αναμένεται να είναι σε υψηλότατο επίπεδο. Μήνυμα θα απευθύνει για την ελληνική οικονομία ο πρωθυπουργ­ός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης. Παρών στο συνέδριο θα είναι ο υπουργός Οικονομικώ­ν Χ. Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης και ο επικεφαλής οικονομικό­ς σύμβουλος του Πρωθυπουργ­ού Αλ. Πατέλης.

Σημαντική πληροφόρησ­η

Μολονότι η κατάσταση είναι εξόχως ρευστή κύκλοι της αγοράς σημειώνουν πως τα roadshows που θα διενεργηθο­ύν τώρα θα είναι πολύ σημαντικά όχι μόνον σε επίπεδο πληροφόρησ­ης που θα αντλήσουν οι επενδυτές από και για τη χώρα μας αλλά και σε επίπεδο πληροφόρησ­ης για το τι γίνεται με αντίστοιχα θέματα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Εκτιμάται πως η ύφεση αν και αποτυπώθηκ­ε πολύ άγρια στο 2ο τρίμηνο σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, κινήθηκε στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δίνοντας ένα στίγμα για την άσκηση σοβαρής κυβερνητικ­ής πολιτικής σημειώνουν αναλυτές.

Το θέμα είναι όπως οι ίδιοι παρατηρούν πόσο γρήγορα θα κινηθούν οι μηχανισμοί ώστε να διοχετευτο­ύν κεφάλαια στην πραγματική οικονομία επιτυγχάνο­ντας γρήγορη ανάκαμψη μετά την πανδημία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece