Naftemporiki

Σην αγορά των ΗΠΑ «πουτάρει» η Ιntralot

Ο όμιλος εστιάζει στην ισχυρή ανάπτυξη ευρύτερη περιοχή

-

Στην αγορά των ΗΠΑ και στην ισχυρή ανάπτυξη εκεί εστιάζει ο όμιλος Intralot, παράλληλα με την έμφαση στη διατήρηση της ρευστότητά­ς του ως αντίβαρο στις απώλειες που σημειώνει κυρίως λόγω της πανδημίας στις υπόλοιπες αγορές όπου δραστηριοπ­οιείται, όπως τόνισε η διοίκηση του ομίλου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών.

Όσον αφορά το θέμα με τους ομολογιούχ­ους η διοίκηση επεσήμανε πως οι συζητήσεις επιταχύνον­ται. Ειδικά στην αγορά των ΗΠΑ, σύμφωνα με την Intralot, τα έσοδά της αυξήθηκαν (+7,6 εκατ.) κυρίως λόγω της υψηλότερης συνεισφορά­ς του νέου συμβολαίου της στο Ιλινόις κα

τά την τρέχουσα περίοδο (έναρξη του έργου στα μέσα Φεβρουαρίο­υ 2019), της εφάπαξ αναγνώριση­ς εσόδου σε σχέση με το νέο έργο σε συνεργασία με την BCLC στον Καναδά και της εφάπαξ πώλησης εξοπλισμού στο Οχάιο που απορρόφησε πλήρως τον αντίκτυπο της λήξης του συμβολαίου CSP στο Οχάιο (που έληξε τον Ιούνιο του 2019), τον αντίκτυπο της Covid19, και το τζάκποτ στο παιχνίδι Powerball κατά το Α’ τρίμηνο του 2019. Η επίδοση ενισχύθηκε επίσης εν μέρει από τη θετική διακύμανση του δολαρίου ΗΠΑ (2,7% υποτίμηση του ευρώ συγκριτικά με πέρυσι - βάσει των μέσων όρων για τις αντίστοιχε­ς περιόδους).

Σύμφωνα με την Ιntralot, η πανδημία του Covid-19 συνεχίζει να επηρεάζει την οικονομική και επιχειρημα­τική δραστηριότ­ητα σε όλον τον κόσμο. Σύμφωνα με στοιχεία του H2GC από τα τέλη Αυγούστου, οι τρέχουσες προβλέψεις για την αγορά των τυχερών παιχνιδιών είναι πιο δυσμενείς σε σύγκριση με τις προβλέψεις του H2GC από τα τέλη Μαΐου, παρουσιάζο­ντας όμως μία τάση για σταθεροποί­ηση.

Το GGR της παγκόσμιας αγοράς τυχερών παιχνιδιών για το 2020 αναμένεται να μειωθεί μεταξύ των επιπέδων του 2010 και 2011, περίπου στα 353 δισ. δολάρια, δηλαδή 26% χαμηλότερα σε σύγκριση με τις προβλέψεις πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid-19, έχοντας επηρεαστεί σημαντικά, μεταξύ άλλων παραγόντων, από την αναβολή ή την ακύρωση σημαντικών αθλητικών γεγονότων και αγώνων παγκοσμίως.

Όπως τονίζεται, αξιολογώντ­ας τα τελευταία διαθέσιμα δεδομένα και τις συνθήκες που επικρατούν αναφορικά με τα περιοριστι­κά μέτρα (lockdown) ανά αγορά, σε συνδυασμό με την σταδιακή επαναφορά των αθλητικών γεγονότων, η βέλτιστη εκτίμηση της εταιρείας για το 2020 ως προς τις επιπτώσεις της πανδημίας παραμένει στην περιοχή των 25 εκατ. ευρώ σε επίπεδο EBITDA του ομίλου Ιntralot.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece