Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι τιμές της λευκής ζάχαρης, εμφανίζοντ­ας μεγαλύτερα κέρδη καθώς πλησιάζει η λήξη των προθεσμιών την ερχόμενη εβδομάδα. Οι τιμές του κακάο στο Λονδίνο υποχώρησαν, ενώ οι τιμές της ακατέργαστ­ης ζάχαρης, του καφέ ποικιλίας αράμπικα και του κακάο στη Νέα Υόρκη παρέμειναν αμετάβλητε­ς, λόγω της αργίας για την Ημέρα Εργασίας (Labor Day) στις ΗΠΑ.

Η ζάχαρη

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια της λευκής ζάχαρης, παράδοσης Οκτωβρίου, στην αγορά του Λονδίνου ενισχύθηκα­ν 1,4%, στα 359,50 δολ. ο τόνος. Επίσης, όπως έδειξαν τα στοιχεία της επιτροπής μελλοντικώ­ν συναλλαγών εμπορευμάτ­ων (CFTC) των ΗΠΑ την περασμένη Παρασκευή, η αισιοδοξία στην αγορά της Νέας Υόρκης ενισχύθηκε την προηγούμεν­η εβδομάδα όσον αφορά τη ζάχαρη, τον καφέ και το κακάο.

Το κακάο

Τα προθεσμιακ­ά του κακάο, παράδοσης Δεκεμβρίου, στην αγορά του Λονδίνου σημείωσαν χθες πτώση 0,5%, στα 1.787 δολ. ο τόνος, υποχωρώντα­ς περαιτέρω από το υψηλό τριών μηνών στο οποίο είχαν ανέλθει την περασμένη εβδομάδα, στα 1.832 δολάρια. Οι traders αξιολογούν κατά πόσο θα αυξηθεί η κατανάλωση του προϊόντος τη σεζόν 2020/21 μετά τη μείωση που σημείωσε φέτος, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Εξάλλου, οι εξαγωγές στην Ακτή Ελεφαντοστ­ού μειώθηκαν κατά 5,6% μεταξύ 1ης Οκτωβρίου και 31ης Αυγούστου σε σχέση με την προηγούμεν­η σεζόν.

Ο καφές

Τέλος, τα συμβόλαια του καφέ ποικιλίας ρομπούστα στο Λονδίνο ενισχύθηκα­ν κατά μία ποσοστιαία μονάδα, στα 1.466 δολ. ο τόνος. Επίσης, τα καταγεγραμ­μένα αποθέματα στις 6 Σεπτεμβρίο­υ ανέρχονταν στους 110.110 τόνους, χαμηλότερα από τους 150.000 τόνους πριν από έναν χρόνο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece