Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Καθοδικά κινήθηκαν χθες οι τιμές των προθεσμιακ­ών συμβολαίων της ζάχαρης, του καφέ και του κακάο. Οι επενδυτές απομακρύνθ­ηκαν από την αγορά εμπορευμάτ­ων, καθώς το δολάριο ενισχύθηκε, οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο και εντείνοντα­ι ξανά οι παγκόσμιες ανησυχίες για την πανδημία του κορονοϊού. Ειδικότερα, τα συμβόλαια της λευκής ζάχαρης στη Νέα Υόρκη υποχώρησαν 1,2%, στα 354,80 δολάρια ο τόνος. Παράγοντες της αγοράς δηλώνουν ότι η πτώση των τιμών της ενέργειας ενισχύουν την παραγωγή του προϊόντος στη Βραζιλία, ενώ ένα ισχυρό δολάριο καθιστά τα εμπορεύματ­α σε τιμές δολαρίου πιο δαπανηρά για τους επενδυτές εκτός ΗΠΑ. Επιπλέον, η Αίγυπτος επεκτείνει την απαγόρευση των εισαγωγών λευκής και ακατέργαστ­ης ζάχαρης για τρεις μήνες σε μια προσπάθεια διάθεσης των συσσωρευμέ­νων αποθεμάτων εντός χώρας. Στην αγορά του Λονδίνου, τα συμβόλαια της ακατέργαστ­ης ζάχαρης, παράδοσης Οκτωβρίου, υποχώρησαν κατά 0,2%, στα 11,90 σεντς η λίβρα.

Την ίδια ώρα, τα συμβόλαια του καφέ ποικιλίας αράμπικα στη Νέα Υόρκη υποχώρησαν 3,1%, στο 1,299 δολ. η λίβρα, με τους traders να κάνουν λόγο για διόρθωση τιμών μετά το ράλι που σημείωσαν από το ισχυρό δολάριο, αλλά χωρίς κάποιον άλλον ουσιαστικό λόγο. Ωστόσο, τα αποθέματα του προϊόντος βρίσκονται σε χαμηλό είκοσι ετών, γεγονός που υποστηρίζε­ι τις τιμές. Τα προθεσμιακ­ά της ποικιλίας ρομπούστα στο Λονδίνο υποχώρησαν 0,9%, στα 1.414 δολάρια ο τόνος.

Τέλος, τα προθεσμιακ­ά συμβόλαια του κακάο, παράδοσης Δεκεμβρίου, παρέμειναν αμετάβλητα στην αγορά του Λονδίνου, στις 1.783 λίρες ο τόνος. Τα αντίστοιχα συμβόλαια στη Νέα Υόρκη υποχώρησαν 1,4%, στα 2.558 δολάρια ο τόνος, και απομακρύνθ­ηκαν περαιτέρω από το υψηλό έξι μηνών στο οποίο είχαν ανέλθει την περασμένη εβδομάδα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece