Naftemporiki

Στο κυνήγι νέου ρεκόρ η Λίβερπουλ στην Αγγλία

-

HΛίβερπουλ θα μπορούσε να μετατρέψει το αξιοθαύμασ­το αήττητο σερί της στο «Άνφιλντ», σε αγώνες για την Πρέμιερ Λιγκ, σε ρεκόρ όλων των εποχών στα πρώτα βήματα της νέας σεζόν, που αρχίζει το Σάββατο (12/9).

Η πρωταθλήτρ­ια ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχασε για τελευταία φορά στην έδρα της τον Απρίλιο του 2017. Έκτοτε, ολοκλήρωσε τρεις πλήρεις περιόδους χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα. Η Κρίσταλ Πάλας ήταν η τελευταία ομάδα που πανηγύρισε στο «Άνφιλντ» (2-1), στο τέλος της σεζόν 2016-17.

Οι παίκτες του Κλοπ πέρασαν τους επόμενους 59 εντός έδρας αγώνες χωρίς απώλεια και θα επιτύχουν το ορόσημο των 60 αήττητων εάν αποφύγουν την ήττα εναντίον της Λιντς το Σάββατο στην πρεμιέρα. Οι «κόκκινοι» βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση από το καλύτερο αήττητο εντός έδρας σερί του συλλόγου, που είναι 63 αγώνες κι επιτεύχθηκ­ε με τον Μπομπ Πέισλι στον πάγκο τους, από το 1978 μέχρι το 1981. Λιντς, Άρσεναλ, Σέφιλντ Γιουνάιτεν­τ και Γουέστ Χαμ θα σταθούν στον δρόμο τους για την ισοφάριση αυτού του ρεκόρ, ενώ η Λέστερ είναι η αντίπαλός της για το νέο ρεκόρ των 64 αγώνων χωρίς ήττα.

Το καλύτερο σερί, πάντως, με 86 αγώνες, έχει η Τσέλσι (από το 2004 έως το 2008), το οποίο τελικά σταμάτησε από τη Λίβερπουλ. Από αυτούς τους τελευταίου­ς 59 αήττητους αγώνες πρωταθλήμα­τος στο «Άνφιλντ», η Λίβερπουλ έχει νικήσει στους 48, ενώ πέρυσι έχασε μόνο δύο βαθμούς εντός έδρας, στην ισοπαλία 1-1 με την Μπέρνλι. Στην πορεία τους οι πρωταθλητέ­ς κατέρριψαν επίσης το δικό τους ρεκόρ για τις πιο πολλές διαδοχικές εντός έδρας νίκες (24).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece