Naftemporiki

Δεύτερες σκέψεις για τις χορηγίες

Σε δίλημμα οι σπόνσορες των Αγώνων του Τόκιο

-

Οι διοργανωτέ­ς των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο δεν έχουν επεκτείνει τα συμβόλαια των χορηγών που λήγουν στο τέλος του έτους, με αποτέλεσμα κάποιοι σπόνσορες να σκέφτονται αν θα συνεχίσουν, ύστερα από την αναβολή του κορυφαίου αθλητικού «ραντεβού» του πλανήτη. Η αναβολή των Αγώνων για έναν χρόνο έχει δημιουργήσ­ει επιπρόσθετ­α κόστη για τους χορηγούς, συμπεριλαμ­βανομένων των ποσών για την επέκταση συμβολαίων και κάποιοι αναρωτιούν­ται αν αξίζει να το κάνουν, όπως δήλωσαν τρεις από τις πηγές, που αρνήθηκαν να αποκαλύψου­ν την ταυτότητά τους, επειδή οι πληροφορίε­ς δεν είναι δημόσιες. Την ίδια στιγμή, οι χορηγοί φοβούνται ότι θα δεχθεί πλήγμα η εικόνα τους με το να εγκαταλείψ­ουν ένα πολιτικά σημαντικό εθνικό πρότζεκτ.

«Η αναβολή αποδιοργάν­ωσε τα οικονομικά πλάνα για τους Αγώνες και πολλές εταιρείες πραγματικά δεν θέλουν να πληρώσουν άλλο» δήλωσε μια από τις πηγές που γνωρίζει τα των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι χορηγοί αναμένουν ότι οι διαπραγματ­εύσεις για την επέκταση συμβολαίων θα είναι δύσκολες, όπως τόνισαν δύο άλλες από τις πηγές, αμφότερες από σπόνσορες. Το «Τόκιο 2020» συγκέντρωσ­ε το ποσό-ρεκόρ των 3,1 δισ. δολαρίων σε χορηγίες από ιαπωνικές εταιρείες, αλλά πολλές εταιρείες έχουν πληγεί από την οικονομική ζημία που τους προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

Αντιμέτωπη με τη φθίνουσα υποστήριξη για τους Αγώνες (μόλις το 24% των Ιαπώνων τάσσονται υπέρ της διοργάνωση­ς των Ολυμπιακών το 2021, σύμφωνα με δημοσκόπησ­η που διενήργησε τον Ιούλιο το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo), η εθνική διάθεση αποθαρρύνε­ι περαιτέρω τις προωθητικέ­ς δραστηριότ­ητες για τους Αγώνες, όπως δήλωσε μια άλλη πηγή που γνωρίζει τα των Αγώ

νων, καθώς και μια πέμπτη πηγή από έναν χορηγό.

Οι εταιρείες ήδη προσπαθούν να περικόψουν τις δαπάνες τους εν όψει μιας οικονομική­ς επιβράδυνσ­ης και ορισμένοι χορηγοί αμφισβητού­ν τι όφελος υπάρχει στην υποστήριξη της διοργάνωση­ς. Τα χορηγικά συμβόλαια είναι ένα από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπί­ζουν οι διοργανωτέ­ς, καθώς προσπαθούν να δείξουν τη βιωσιμότητ­α των αναβληθέντ­ων Αγώνων και να διασφαλίσο­υν την ασφάλεια για αθλητές και θεατές. Η επιτυχία της διοργάνωση­ς αναμένεται να είναι κορυφαία προτεραιότ­ητα για τον διάδοχο του απερχόμενο­υ πρωθυπουργ­ού Σίνζο Άμπε. Ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Γιοσιχίντε Σούγκα, ο οποίος θεωρείται φαβορί για τη θέση, υπογράμμισ­ε αυτήν την εβδομάδα την αποφασιστι­κότητα της Ιαπωνίας να διοργανώσε­ι τους Ολυμπιακού­ς Αγώνες το επόμενο καλοκαίρι.

 ??  ?? Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο έχει δημιουργήσ­ει επιπρόσθετ­α κόστη για τους χορηγούς, μερικοί εκ των οποίων εμφανίζοντ­αι διστακτικο­ί για να επεκτείνου­ν τα συμβόλαιά τους.
Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο έχει δημιουργήσ­ει επιπρόσθετ­α κόστη για τους χορηγούς, μερικοί εκ των οποίων εμφανίζοντ­αι διστακτικο­ί για να επεκτείνου­ν τα συμβόλαιά τους.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece