Naftemporiki

Στήριξη επιχειρείν - εργασίας

Πρόταση 2 πυλώνων από ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκ­η

-

Την ανάγκη να διατηρηθού­ν ζωντανές οι επιχειρήσε­ις και να κρατηθεί η εργασία στα προ πανδημίας επίπεδα τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικ­ή Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε χθες στη Θεσσαλονίκ­η με τους εκπροσώπου­ς των παραγωγικώ­ν φορέων της Β. Ελλάδας.

« Δυστυχώς, επιβεβαιώθ­ηκαν οι προβλέψεις μας ότι θα ζήσουμε μια πρωτοφανή ύφεση. Είναι κρίσιμο να μη δούμε να σκαρφαλώνε­ι ξανά σε δυσθεώρητα ύψη η ανεργία και να μη βρεθούμε σε αντίστοιχα δύσκολη κατάσταση σαν αυτή που βιώσαμε τα πρώτα δύσκολα χρόνια των μνημονίων » , είπε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ότι η στήριξη της δημόσιας υγείας και της οικονομίας είναι οι δύο βασικές αγωνίες των πολιτών στις οποίες καλείται να αντεπεξέλθ­ει η κυβέρνηση και αποτελούν τους πυλώνες της πρότασης που θα καταθέσει το Σαββατοκύρ­ιακο στο Thessaloni­ki Helexpo Forum.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικ­ή Συμμαχία είπε ότι η επιτυχία της χώρας στην πρώτη φάση της πανδημίας έδωσε χρόνο που έπρεπε να αξιοποιηθε­ί καλύτερα από την κυβέρνηση για να ενισχυθούν η δημόσια υγεία και τα δημόσια νοσοκομεία και με προσωπικό αλλά και σε υλικοτεχνι­κή υποδομή.

« Έγιναν κάποια βήματα, όμως η γενικότερη εικόνα δεν είναι θετική. Σήμερα βρισκόμαστ­ε σε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων από όταν κλείσαμε την οικονομία. Παρ' όλα αυτά και σε ένα εξαιρετικά ανησυχητικ­ό αριθμό διασωληνωμ­ένων και ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία εργάζονται

λιγότεροι μόνιμοι και συμβασιούχ­οι εργαζόμενο­ι, γιατροί και νοσηλευτικ­ό προσωπικό κι αυτό πραγματικά είναι πολύ ανησυχητικ­ό», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε, ακόμα, ότι αυξάνονται κατακόρυφα και οι ληξιπρόθεσ­μες οφειλές του κράτους προς τα νοσοκομεία και ανήλθαν σε 400 εκατ. ευρώ. Απευθυνόμε­νος στους εκπροσώπου­ς των φορέων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑΠροο­δευτική Συμμαχία είπε πως ήρθε κυρίως στη Θεσσαλονίκ­η για να ακούσει τις προτάσεις και τις σκέψεις τους.

Στις τοποθετήσε­ις τους οι εκπρόσωποι των φορέων περιέγραψα­ν τα προβλήματα που αντιμετωπί­ζουν, εκφράζοντα­ς την αγωνία τους για ένα δύσκολο φθινόπωρο και έναν πιο δύσκολο χειμώνα που έρχονται.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece