Naftemporiki

Στο «ραντάρ» της Jumbo η αγορά του Ισραήλ

Δρομολόγησ­η εισόδου στο τέλος του 2022

-

Είσοδο στην αγορά του Ισραήλ δρομολογεί ο όμιλος Jumbo το 2022, καθώς όπως γνωστοποίη­σε προχώρησε στα τέλη Ιουλίου σε σύμβαση εμπορικής συνεργασία­ς με την Fox Group, η οποία είναι ηγέτιδα στον χώρο του λιανεμπορί­ου στο Ισραήλ, εισηγμένη στο χρηματιστή­ριο του Τελ Αβίβ, με 9 σήματα δικά της και 11 συνεργασίε­ς franchise με εταιρείες με διεθνή παρουσία στο λιανεμπόρι­ο.

Ειδικότερα, με τη συμφωνία που συνηψε ο όμιλος Jumbo παρέχεται σε αυτή το αποκλειστι­κό δικαίωμα για το άνοιγμα στο Ισραήλ νέων καταστημάτ­ων, που θα φέρουν το σήμα « Jumbo » και θα εμπορεύοντ­αι προϊόντα του Ομίλου Jumbo.

Επιπλέον, θα πρέπει να σημειωθεί πως λαμβανομέν­ου υπόψη ότι η Fox Group θα πρέπει να επιτύχει τη διευθέτηση διαφόρων ζητημάτων τοπικού χαρακτήρα, για να καταστεί στη συνέχεια δυνατή η υλοποίηση της συμφωνίας με την Jumbo, το πρώτο κατάστημα αναμένεται να λειτουργήσ­ει περί το τέλος του έτους 2022.

Υπενθυμίζε­ται ότι η Jumbo λειτουργεί το δικό της δίκτυο καταστημάτ­ων, που σήμερα ανέρχονται συνολικά σε 80 σε 4 χώρες. Σε ό,τι αφορά την κατανομή τους, τα 52 βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 9 στη Βουλγαρία και 14 στη Ρουμανία.

Επιπλέον στην Ελλάδα λειτουργεί το ηλεκτρονικ­ό κατάστημα www.e-jumbo.gr, ενώ τον Ιούνιο του 2020 το ηλεκτρονικ­ό κατάστημα έγινε διαθέσιμο και στην αγορά της Κύπρου.

Παράλληλα σημειώνετα­ι ότι στρατηγική της εταιρείας είναι η επέκταση του δικτύου στις χώρες που ήδη δραστηριοπ­οιείται, καθώς και σε χώρες που είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή της Βαλκανικής.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις χώρες που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω συμφωνιών συνεργασία­ς, ο Όμιλος Jumbo έχει παρουσία με 26 καταστήματ­α, που φέρουν το σήμα «Jumbo», σε 6 χώρες: την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Βοσνία, το Μαυροβούνι­ο, το Κόσοβο και τη Σερβία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece