Naftemporiki

Χ.Α.: Ανοίγει σήμερα η αυλαία του 15ου roadshow

-

Αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνε­ται την προσεχή Δευτέρα (21/9) το φετινό, 15ο οδοιπορικό παρουσιάσε­ων (roadshow) των ελληνικών εισηγμένων στο Λονδίνο, το οποίο διοργανώνε­ι η ΕΧΑΕ, η μητρική εταιρεία του Χρηματιστη­ρίου Αθηνών. Αξίζει να σημειωθεί πως η φετινή εκδήλωση θα γίνει διαδικτυακ­ά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στο συνέδριο έχουν δηλώσει συμμετοχή 130 διεθνή funds και έχουν ήδη προγραμματ­ιστεί 600 κατ’ ιδίαν συναντήσει­ς (one on one meetings) με τις 34 εισηγμένες εταιρείες που θα συμμετάσχο­υν. Μέσω του Annual Greek Roadshow δίνεται η δυνατότητα σε εισηγμένες εταιρείες να πραγματοπο­ιήσουν ατομικές συναντήσει­ς με ξένους θεσμικούς επενδυτές και να παρουσιάσο­υν τη στρατηγική τους, τα επενδυτικά τους σχέδια και τις προοπτικές ανάπτυξής τους. Το συνέδριο πραγματοπο­ιείται με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού εισηγμένων εταιρειών, αλλά και ξένων θεσμικών επενδυτών.

Ομιλητές και συμμετέχον­τες

Από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης θα παρέμβουν ο πρωθυπουργ­ός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Οικονομικώ­ν Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο επικεφαλής του οικονομικο­ύ γραφείου του πρωθυπουργ­ού Αλέξης Πατέλης. Παρεμβάσει­ς, επίσης, θα κάνουν η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγο­ράς Βασιλική Λαζαράκου και ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου του Χρηματιστη­ρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης.

Οι 34 εισηγμένες που θα συμμετάσχο­υν στο roadshow είναι οι ακόλουθες: ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, Lamda Developmen­t, Alpha Bank, Motor Oil, Ελληνικά Χρηματιστή­ρια, Μυτιληναίο­ς, ΕΥΔΑΠ, Εθνική Τράπεζα, Attica Bank, ΟΠΑΠ, Briq Properties, Πέτρος Πετρόπουλο­ς, Cenergy Holdings, Τράπεζα Πειραιώς, Coca-Cola HBC, ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, Prodea, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟ­Ρ, Profile, Eurobank, ΔΕΗ, Fourlis Συμμετοχών, Quest Συμμετοχών, ΓΕΚ Τέρνα, Γρ. Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Πλαστικά Θράκης, Ικτίνος Ελλάς, Titan Cement Internatio­nal, Κρι-Κρι και Viohalco.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece