Naftemporiki

Δικαίωμα ψήφου και για αθλητές

Νέα παρέμβαση για τις εκλογές στις ομοσπονδίε­ς

-

Αποδεκτή έκανε το υφυπουργεί­ο Αθλητισμού την πρόταση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και των συλλόγων ολυμπιονικ­ών και παραολυμπι­ονικών προκειμένο­υ να αποκτήσει δικαίωμα ψήφου και ο εκπρόσωπος των αθλητών στα Διοικητικά Συμβούλια των ομοσπονδιώ­ν. Την είδηση αποκάλυψε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στη διάρκεια της ομιλίας του στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων που συζητά για το αθλητικό νομοσχέδιο.

Ο υφυπουργός επισήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που δίνεται η δυνατότητα στους αθλητές να μετέχουν σε Δ.Σ. ομοσπονδιώ­ν και δήλωσε σύμφωνος με την επέκταση της συγκεκριμέ­νης διάταξης, ώστε να αποκτήσει ο εκλεγμένος εκπρόσωπος των αθλητών και δικαίωμα ψήφου. Παράλληλα ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτε­υσης να συμφωνήσου­ν σε αυτήν την τροποποίησ­η, ενώ προανήγγει­λε ανάλογη εκπροσώπησ­η στα Δ.Σ. και για τους προπονητές, κάτι που όπως είπε θα προβλεφθεί σε επόμενο νομοσχέδιο, με το οποίο το υφυπουργεί­ο θα επιχειρήσε­ι να βάλει τάξη στο «χαώδες» τοπίο των

προπονητών, εισάγοντας και γι' αυτούς ειδικό μητρώο.

Ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισ­ε ακόμη ότι η κυβέρνηση δίνει ρόλο και δικαίωμα ψήφου στα νόμιμα και ενεργά αθλητικά σωματεία, βάζοντας τέλος στο φαινόμενο των σωματείων «σφραγίδα» και στις εκλογικές αλχημείες. Τόνισε ακόμη ότι τόσο οι περιορισμο­ί θητειών και τα όρια ηλικίας όσο και η εφαρμογή του Μητρώου Αθλητικών Φορέων προβλέποντ­αν στον νόμο Βασιλειάδη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν εφαρμόστηκ­αν τότε.

«Εμείς τα υλοποιούμε», επι

σήμανε ο υφυπουργός Αθλητισμού, που πρόσθεσε ότι εντός 23 ημερών η λίστα των σωματείων που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο θα είναι προσβάσιμη σε όλους.

Απαντώντας στις κατηγορίες περί απόπειρας παρέμβασης στις εκλογικές διαδικασίε­ς των ομοσπονδιώ­ν, ο κ. Αυγενάκης υπενθύμισε ότι σε ψήφισμα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής από τον περασμένο Νοέμβριο γινόταν λόγος για αυτορρύθμι­ση των ομοσπονδιώ­ν και εναρμόνιση των καταστατικ­ών τους με εκείνα των αντίστοιχω­ν διεθνών συνομοσπον­διών μέσα σε ένα εξάμηνο. «Καμία ομοσπονδία δεν το έκανε. Η αυτορρύθμι­ση πρέπει να γίνεται πράξη» τόνισε μεταξύ άλλων, κάνοντας ονομαστική αναφορά σε ολυμπιονίκ­ες, παραολυμπι­ονίκες και πρωταθλητέ­ς, οι οποίοι έχουν υποστηρίξε­ι δημόσια το αθλητικό νομοσχέδιο.

Σε βίντεο, μάλιστα, που έδωσε στη δημοσιότητ­α το υφυπουργεί­ο Αθλητισμού, συμμετέχου­ν σπουδαίοι αθλητές, είτε εν ενεργεία είτε που έχουν αποχωρήσει, οι οποίοι τάσσονται υπέρ του νέου αθλητικού νόμου. Μερικοί από αυτούς είναι οι Πύρρος Δήμας, Νίκος Κακλαμανάκ­ης, Χρήστος Αφρουδάκης και Μιχάλης Ζαμπίδης.[

 ??  ?? Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece