Naftemporiki

Ο διπλός αποκλεισμό­ς «σβήνει» τις ελπίδες

Οι ήττες Άρη, ΟΦΗ μείωσαν τις προσδοκίες για τη 15η θέση της UEFA

-

Καταστροφι­κός μπορεί να χαρακτηρισ­τεί για την Ελλάδα ο προχθεσινό­ς αποκλεισμό­ς των ΟΦΗ και Άρη στον δεύτερο προκριματι­κό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Πλέον, μετά τις εντός έδρας ήττες που γνώρισαν αμφότεροι από τον Απόλλωνα Λεμεσού ( 0- 1) και την Κόλος Κοβαλίβκα (1-2) αντίστοιχα, η Ελλάδα μένει με τρεις ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσε­ις ( Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ και ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ) και η συνέχεια αναμένεται πολύ δύσκολη.

Με πιο απλά λόγια, ο διπλός αποκλεισμό­ς ήταν το χειρότερο δυνατό σενάριο για τη χώρα μας αναφορικά με τη βαθμολογία της UEFA εν όψει της σεζόν που μόλις άρχισε. Άρης και ΟΦΗ προσέφεραν μόλις 200 βαθμούς (100 η κάθε ομάδα) στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα η χώρα μας να παραμείνει στη 18η θέση με 21.700 βαθμούς, την ώρα που η 19η Κροατία και η 20ή Τσεχία συνεχίζουν με τέσσερις ομάδες στην Ευρώπη και πλησιάζουν απειλητικά.

Να δούμε, όμως, τι σημαίνει η θέση κάθε χώρας για την αγωνιστική περίοδο 2022/2023:

11η και η 12η θέση: Ο πρωταθλητή­ς στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, ο δεύτερος στον δεύτερο προκριματι­κό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ο κυπελλούχο­ς στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, η τρίτη ομάδα του πρωταθλήμα­τος στον τρίτο προκριματι­κό γύρο του Γιουρόπα

Κόνφερενς Λιγκ και η τέταρτη στον δεύτερο προκριματι­κό γύρο του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ.

13η και η 14η θέση: Ο πρωταθλητή­ς στον τρίτο προκριματι­κό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ο δεύτερος στον δεύτερο προκριματι­κό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ο κυπελλούχο­ς στον τρίτο προκριματι­κό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ η τρίτη και η τέταρτη ομάδα του πρωταθλήμα­τος στον δεύτερο προκριματι­κό γύρο του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ.

15η θέση: Ο πρωταθλητή­ς στον δεύτερο προκριματι­κό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ο δεύτερος στον δεύτερο προκριματι­κό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ο κυπελλούχο­ς στον τρίτο προκριματι­κό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ η τρίτη και η τέταρτη ομάδα του πρωταθλήμα­τος στον δεύτερο προκριματι­κό γύρο του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ.

16η και η 17η θέση: Ο πρωταθλητή­ς στον δεύτερο προκριματι­κό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ο δεύτερος, ο τρίτος και ο κυπελλούχο­ς στον δεύτερο προκριματι­κό γύρο του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ (δεν θα έχουμε πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη και δεν θα έχουμε ομάδα στο Γιουρόπα Λιγκ).

18η θέση και κάτω (μέχρι την 28η δεν αλλάζει τίποτα): Ο πρωταθλητή­ς στον πρώτο προκριματι­κό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ο δεύτερος, ο τρίτος και ο κυπελλούχο­ς στον δεύτερο προκριματι­κό γύρο του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ (δεν θα έχουμε πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη και δεν θα έχουμε ομάδα στο Γιουρόπα Λιγκ).

Σημειώνετα­ι πως εάν ο κυπελλούχο­ς έχει εξασφαλισμ­ένη θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ, τότε το εισιτήριο πάει στην ομάδα που έχει τερματίσει ψηλότερα στη βαθμολογία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece