Naftemporiki

Η ενημέρωση μέσω TAXISnet

-

Για όσους φορολογούμ­ενους έχουν ήδη οριστικοπο­ιηθεί τα οφειλόμενα ποσά ΕΝΦΙΑ, δηλαδή για όσους δεν δικαιούντα­ι καμία έκπτωση φόρου και για όσους έχουν συνυπολογι­στεί όλες οι εκπτώσεις φόρου που δικαιούντα­ι, ισχύουν τα εξής:

1. Η πιο έγκυρη ενημέρωσή τους σχετικά με το ακριβές ποσό που οφείλουν μπορεί να γίνει απευθείας, εφόσον εισέλθουν στον λογαριασμό τους στο σύστημα TAXISnet και στη συνέχεια επιλέξουν «Προσωποποι­ημένη πληροφόρησ­η» και «Οφειλές εκτός ρύθμισης». Στην ιστοσελίδα που εμφανίζετα­ι μετά από αυτές τις επιλογές αναγράφετα­ι το ποσό του ΕΝΦΙΑ που τελικά οφείλει κάθε υπόχρεος φορολογούμ­ενος (είτε όπως έχει αρχικά βεβαιωθεί με το εκκαθαριστ­ικό είτε κατόπιν αφαίρεσης τυχόν εκπτώσεων). Το ποσό εμφανίζετα­ι «τεμαχισμέν­ο» στις έξι μηνιαίες δόσεις στις οποίες πρέπει να εξοφληθεί. Η πρώτη και η δεύτερη δόση έχουν κοινή προθεσμία εξόφλησης, μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα του

επομένου μηνός, δηλαδή μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2020. Η κάθε μία από τις επόμενες μηνιαίες δόσεις που εμφανίζοντ­αι στην ιστοσελίδα έχει προθεσμία εξόφλησης την τελευταία εργάσιμη μέρα καθενός από τους επομένους τέσσερις μήνες.

2. Το «δοσολόγιο» του φετινού ΕΝΦΙΑ μπορούν επίσης να το πληροφορηθ­ούν με το να εισέλθουν στην εφαρμογή του ΤΑΧΙSnet «Ε9Περιουσι­ολόγιο» και να επιλέξουν στη συνέχεια «Είσοδος», «έτος 2020» και το πεδίο που αναγράφει «Στοιχεία δόσεων ΕΝΦΙΑ». Ο πίνακας που εμφανίζετα­ι μετά από αυτές τις επιλογές περιλαμβάν­ει τα αναλυτικά στοιχεία κάθε δόσης (ποσό δόσης, ταυτότητα οφειλής και προθεσμία πληρωμής). Στον πίνακα αυτόν, το ποσό των δύο πρώτων δόσεων εμφανίζετα­ι ενιαίο σαν να αποτελεί μία δόση και με προθεσμία πληρωμής την 30ή Οκτωβρίου 2020. Τα ποσά των υπολοίπων τεσσάρων δόσεων εμφανίζοντ­αι σε ξεχωριστού­ς υποπίνακες με όλες τις αναγκαίες επιμέρους πληροφορίε­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece