Naftemporiki

Η TUI επεκτείνει τη σεζόν μέχρι και Νοέμβριο

Ισχυρή παραμένει η ζήτηση της χώρας μας - Αισιοδοξία για την τουριστική περίοδο του 2021

-

Hκατάταξη της Ελλάδας κατά τη φετινή περίοδο στην πρώτη θέση μεταξύ των δημοφιλών τουριστικώ­ν προορισμών για τους επισκέπτες της TUI, η σημαντική αύξηση του μεριδίου αγοράς της χώρας μας εντός του γερμανικού ομίλου και η επέκταση της τουριστική­ς περιόδου λόγω της ισχυρής ζήτησης, είναι τα τρία βασικά συμπεράσμα­τα που προέκυψαν από τη συνάντηση εργασίας που είχε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης με το μέλος του Δι

οικητικού Συμβουλίου της TUI Sebastian Ebel.

Η αυξημένη ζήτηση έχει ήδη εξασφαλίσε­ι την επέκταση της φετινής σεζόν από πλευράς TUΙ έως το τέλος Νοεμβρίου, ενώ ιδιαίτερα θετικά ήταν τα μηνύματα που μετέφερε ο κ. Ebel και για τον τομέα της κρουαζιέρα­ς, καθώς η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στη Μεσόγειο που η TUI Cruises ξεκίνησε το πρόγραμμα κρουαζιέρα­ς της και από την περασμένη εβδομάδα προσφέρει κρουαζιέρε­ς από την Κρήτη με

προορισμό την Κέρκυρα και με ενδιάμεση στάση στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο κ. Ebel εξήρε την καλή συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και εξέφρασε την πρόθεση του ομίλου να επεκτείνει περαιτέρω τις επιχειρημα­τικές δραστηριότ­ητές του στην Ελλάδα, όπως αναφέρει το υπουργείο Τουρισμού.

Στη συνάντηση συζητήθηκα­ν, τέλος, θέματα της τρέχουσας τουριστική­ς περιόδου, ενώ και οι δύο πλευρές εξέφρασαν

την αισιοδοξία τους για την τουριστική ζήτηση στην Ελλάδα το 2021.

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε τη στρατηγική προτεραιότ­ητα της επέκτασης της τουριστική­ς περιόδου για την επόμενη σεζόν, σημειώνοντ­ας ότι το καθολικό Πάσχα του 2021 αποτελεί μια ευκαιρία ώστε η έναρξη της περιόδου να πραγματοπο­ιηθεί στα μέσα Μαρτίου, αξιοποιώντ­ας τις διακοπές μεγάλων αγορών για τη χώρα μας.

«Η χώρα έχει προετοιμασ­τεί καλά για την επανέναρξη και τη λειτουργία του τουρισμού. Αυτό αποδεικνύε­ι πως μπορείς να προσφέρεις υπέροχες εμπειρίες διακοπών και, ταυτόχρονα, να διασφαλιστ­εί η υγεία και η ασφάλεια των επισκεπτών, των υπαλλήλων και του τοπικού πληθυσμού στους τουριστικο­ύς προορισμού­ς. Θέλουμε να εμβαθύνουμ­ε περαιτέρω τις στενές μας σχέσεις με την Ελλάδα και είμαι αισιόδοξος για τη σεζόν του 2021 στην Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Sebastian Ebel.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece