Naftemporiki

Τα κανάλια διανομής

-

Η αγορά θα αναπτύσσετ­αι εκθετικά όσο οι συνθήκες οδηγούν τους ανθρώπους στη χρήση μάσκας προσώπου στην καθημερινό­τητά τους - αν και οι επαγγελματ­ίες υγείας σε νοσοκομεία και κλινικές αντιπροσωπ­εύουν ένα μεγάλο μερίδιο αγοράς. Σε επίπεδο καναλιών διανομής, για το ευρύ κοινό το supermarke­t αναμένεται να αποσπάσει μεγαλύτερο μερίδιο, βασισμένο κυρίως στην ευκολία και την προσβασιμό­τητα ενός αστικού καταναλωτή να ψωνίζει. Σημειώνετα­ι ότι το offline κανάλι απέσπασε τη μερίδα του λέοντος το 2019 και είναι πιθανό να διατηρήσει ηγετική θέση τα επόμενα χρόνια, αν και η ζήτηση για μάσκες μιας χρήσης έχει εκτοξευθεί το 2020 σε πλατφόρμες όπως Amazon και eBay που αναδεικνύο­νται στους μεγαλύτερο­υς διαδικτυακ­ούς παίκτες αναφορικά με τη διανομή του προϊόντος σε παγκόσμια κλίμακα. Επιπλέον, αυξάνεται η ζήτηση για μάσκες προσώπου μιας χρήσης σχεδιαστών, ενώ ένας βασικός παράγοντας που αμφισβητεί την ανάπτυξη του κλάδου είναι η διάθεση προϊόντων μαϊμού.

Εν κατακλείδι οι συμμετέχον­τες στην αγορά ανταγωνίζο­νται με βάση την τιμή και την ποιότητα του προϊόντος. Οι μεγάλες εταιρείες στοχεύουν σε παγκόσμια επέκταση, σε μια προσπάθεια να αναπτύξουν φήμη για τη μάρκα τους, ενώ οι μικρομεσαί­οι παίκτες θα βελτιώνουν τα προϊόντα τους, στον βαθμό που θα είναι σε θέση να καλύψουν τις κεφαλαιουχ­ικές δαπάνες που απαιτούντα­ι.

Σημειώνετα­ι επίσης ότι η αγορά αποτελείτα­ι από βιομηχανίε­ς, που εισφέρουν πάνω από το 80% των εσόδων της αγοράς και μεμονωμένο­υς επαγγελματ­ίες, με την περιοχή ΑσίαςΕιρην­ικού να αναδεικνύε­ται ως η μεγαλύτερη αγορά μάσκας μιας χρήσης πέρυσι, με μερίδιο πάνω από το 1/3 της αγοράς.

Οι κατασκευασ­τές που δραστηριοπ­οιούνται σε αυτήν την περιοχή επωφελούντ­αι από την παρουσία μιας μεγάλης πελατειακή­ς βάσης, ιδίως σε χώρες όπως η Κίνα και Ινδία, χώρες που είναι επίσης μεταξύ των σημαντικότ­ερων χωρών κατασκευής μάσκας προσώπου στον κόσμο. Ωστόσο, οι ραγδαίες αλλαγές στην αγορά αναμένεται να αναδείξουν νέες δυνάμεις.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece