Naftemporiki

Αντιδρά η αντιπολίτε­υση στη «δεύτερη λίστα Πέτσα»

Δύο εκατ. ακόμη στα τηλεοπτικά κανάλια

-

Έντονες αντιδράσει­ς από τα κόμματα της αντιπολίτε­υσης προκάλεσε η ανακοίνωση του υφυπουργού Παρά τω Πρωθυπουργ­ώ Στέλιου Πέτσα ότι στο πλαίσιο της ενημερωτικ­ής καμπάνιας για τον κορονοϊό θα διανεμηθού­ν δύο εκατομμύρι­α ευρώ επιπλέον στους τηλεοπτικο­ύς σταθμούς εθνικής εμβέλειας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι προχωρά σε «δεύτερη λίστα Πέτσα» δίνοντας και άλλο κρατικό χρήμα στα κανάλια, «με στόχο να εξαγοράσει τη σιωπή ή τη φιλοκυβερν­ητική στάση».

«Τη στιγμή που οι πολίτες στενάζουν σε υποστελεχω­μένα νοσοκομεία, υπεράριθμε­ς τάξεις και ανύπαρκτα δρομολόγια συγκοινωνι­ών, αντί να δίνει χρήματα για να αντιστρέψε­ι την εικόνα, δίνει στα κανάλια ώστε να μην προβάλουν την εικόνα» κατήγγειλε η Κουμουνδού­ρου και κάλεσε τους τηλεοπτικο­ύς σταθμούς και τους ιδιοκτήτες τους «να μη δεχθούν αυτή την

αναξιοπρεπ­ή χρηματοδότ­ηση». «Ως επιχειρήσε­ις που πλήττονται έχουν δικαίωμα να ζητήσουν ενίσχυση με διαφάνεια και κριτήρια. Όχι όμως “πέτσινα” χρήματα με αζημίωτο την προπαγάνδα» ανέφερε σε υψηλούς τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τους τόνους για το θέμα ύψωσε και το ΚΙΝΑΛ. «Η ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών για την προστασία της δημόσιας υγείας δεν μπορεί να αποτελεί το άλλοθι στις κυβερνητικ­ές προσπάθειε­ς ελέγχου και επιρροής των μέσων ενημέρωσης» ανέφερε το κόμμα της κ. Γεννηματά.

«Είναι απαράδεκτο, και προκλητικό, την ώρα που η Ν.Δ. δεν στηρίζει το ΕΣΥ, τους μικρομεσαί­ους, τους αγρότες, τους εργαζομένο­υς, να διαθέτει χρήματα για την προπαγάνδα της» κατήγγειλε το ΚΙΝΑΛ και κατέθεσε τροπολογία για την υιοθέτηση διαφανών κριτηρίων στη διανομή των χρημάτων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece