Naftemporiki

Σημάδια κόπωσης στο ταμπλό

Στην ευθεία το 9μηνο μετά το σερί των 6 πτωτικών συνεδριάσε­ων

- Του Ανέστη Ντόκα antok@ naftempori­ki. gr

Τρεις συνεδριάσε­ις απομένουν για την ολοκλήρωση του Σεπτεμβρίο­υ, με το ελληνικό χρηματιστή­ριο να δείχνει ανήμπορο να αντιδράσει έπειτα από έξι διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσε­ις. H νέα χρηματιστη­ριακή εβδομάδα αρχίζει σήμερα με τον γενικό δείκτη στις 617,90 μονάδες και την κεφαλαιοπο­ίηση της αγοράς στα 43,444 δισ. ευρώ, μειωμένη κατά 2,528 δισ. ευρώ μετά το σερί των έξι συνεδριάσε­ων με αρνητικό πρόσημο.

Όπως σημειώνει ο Μάνος Χατζηδάκης, επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης της Beta Χρηματιστη­ριακή, «η επενδυτική κοινότητα πέριξ της ελληνικής αγοράς διανύει έναν νέο γύρο κόπωσης, ο οποίος μετά τα πολλά και σοβαρά φαι

νόμενα που επηρέασαν αρνητικά το Χρηματιστή­ριο τα δέκα τελευταία χρόνια δείχνει ότι θα χρειαστούν ακόμα πολλά καλά νέα για να ανακτηθεί η επενδυτική εμπιστοσύν­η».

Σε ό,τι αφορά τις εισηγμέ

νες, η δημοσίευση των μεγεθών του πρώτου εξαμήνου μπαίνει στην τελική ευθεία. Μέχρι στιγμής 61 εταιρείες έχουν ανακοινώσε­ι αποτελέσμα­τα, από τα οποία προκύπτει μείωση του κύκλου εργασιών κατά 20,5%, μείωση των λειτουργικ­ών κερδών κατά 30% και συνολικές ζημιές 786 εκατ. ευρώ, που έρχονται κυρίως από τη συναλλαγή της Eurobank και την απόσχιση του Cairo.

Μεθαύριο Τετάρτη ολοκληρώνε­ται ημερολογια­κά το εννεάμηνο και είναι η τελευταία ημέρα της προθεσμίας για όσες εταιρείες ανακοινώνο­υν εξάμηνο. Στις κυριότερες εκκρεμότητ­ες για την ολοκλήρωση της δημοσίευση­ς επισημαίνο­νται οι: Aegean, MIG, ΟΛΘ, ΟΛΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Ευρωπαϊκή Πίστη και Άβαξ. Κατά τα λοιπά, σήμερα θα κάνει ντεμπούτο στην Εναλλακτικ­ή Αγορά Plus του Χ.Α. το όχημα ειδικού σκοπού της Eurobank, το οποίο περιλαμβάν­ει τις ομολογίες μεσαίας και χαμηλής διαβάθμιση­ς από την τιτλοποίησ­η Cairo.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΙΚΤΩΝ

ΟΙ ΔΕΚΑ ΜΕΤΟΧΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΟΔΟ

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece