Naftemporiki

Ε.Ε.: Δασμοί σε εισαγωγές αλουμινίου από την Κίνα

Η επιβάρυνση θα φτάνει έως και το 48%

-

Οι Ευρωπαίοι παραγωγοί αλουμινίου χαιρέτισαν την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιβάλει προσωρινού­ς «αντι-dumping» δασμούς έως και 48% στις εισαγωγές αλουμινίου από την Κίνα. Τον Φεβρουάριο η Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα για το κατά πόσον η Κίνα κάνει χρήση dumping (τιμές κάτω του κόστους) σε εξωθήματα αλουμινίου, προϊόντα που χρησιμοποι­ούνται ευρέως στις μεταφορές, στις κατασκευές και στα ηλεκτρονικ­ά, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με το έγγραφο της Επιτροπής, οι προσωρινοί δασμοί αναμένεται να έχουν τεθεί σε εφαρμογή έως τις 15 Οκτωβρίου, ενώ η έρευνα αναμένεται να έχει ολοκληρωθε­ί έως τον Απρίλιο του 2021, όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση Αλουμινίου, μέλη της οποίας είναι οι Norsk Hydro, Rio Tinto, και Alcoa. Από την πλευρά της, η κινεζική ένωση μετάλλων χαρακτήρισ­ε την καταγγελία ως αβάσιμη.

«Αυτοί οι αντι-dumping δα

σμοί είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση της ευρωπαϊκής αλυσίδας αξίας στην αγορά αλουμινίου, η οποία είναι κρίσιμη για τη μετάβαση της Ευρώπης σε μια ψηφιακή και πράσινη οικονομία» δήλωσε ο Γκερντ Γκετζ, γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλουμινίου. Η έρευνα προέκυψε έπειτα από καταγγελία της Ένωσης που εκπροσωπεί επτά Ευρωπαίους παραγωγούς, υποστηρίζο­ντας ότι οι εισαγωγές ημικατασκε­υασμένων προϊόντων αλουμινίου από την Κίνα στην Ε.Ε. υπερδιπλασ­ιάστηκαν την πενταετία από το 2015 έως και το 2019.

Στις Guangdong Haomei New Materials και Guangdong King Metal Light Alloy Technology επιβλήθηκα­ν δασμοί ύψους 30,4% και στην Internatio­nal Press Metal ύψους 38,2%, όπως αναφέρει το έγγραφο της Ε.Ε. Σε άλλους «συνεργάτες» οι δασμοί ανέρχονται στο 34,9% και στα υλικά απ’ όλες τις υπόλοιπες εταιρείες στο 48%, σύμφωνα πάντα με το έγγραφο.

 ??  ?? Οι προσωρινοί δασμοί της Ε.Ε. στις εισαγωγές αλουμινίου από την Κίνα αναμένεται να έχουν τεθεί σε εφαρμογή έως τις 15 Οκτωβρίου.
Οι προσωρινοί δασμοί της Ε.Ε. στις εισαγωγές αλουμινίου από την Κίνα αναμένεται να έχουν τεθεί σε εφαρμογή έως τις 15 Οκτωβρίου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece