Naftemporiki

«Αυτόχειρας» στον τελικό του Αμβούργου ο Τσιτσιπάς

Ηττήθηκε με 2-1 σετ από τον Ρώσο Ρούμπλεφ

-

ΟΣτέφανος Τσιτσιπάς έφτασε ως την πηγή αλλά δεν κατάφερε να πιει νερό, εν προκειμένω να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του σε τουρνουά της σειράς ATP 500. Ύστερα από συναρπαστι­κό αγώνα, διάρκειας δύο ωρών και 21 λεπτών, ηττήθηκε στον τελικό του European Open, στο Αμβούργο, με 4-6, 6-3, 5-7 από τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ.

Στο πρώτο σετ ο Ρούμπλεφ, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 14 της παγκόσμιας κατάταξης, ήταν εντυπωσιακ­ός και αφού «έσπασε» δύο φορές το σερβίς του Τσιτσιπά, απέκτησε πλεονέκτημ­α δύο γκέιμ (4-2), το οποίο και διατήρησε μέχρι το 6- 4, κατακτώντα­ς το πρώτο σετ, έπειτα από 43 λεπτά αγώνα. Ο 22χρονος Τσιτσιπάς (Νο 6 στον κόσμο) αντέδρασε στο δεύτερο σετ, καθώς προηγήθηκε 3-1 με μπρέικ και κράτησε το ασφαλές προβάδισμα μέχρι το 6-3, σε 41 λεπτά.

Με ανεβασμένη ψυχολογία και συγκέντρωσ­η, ο «Tsitsifast» κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς του Ρούμπλεφ και να προηγηθεί με 2-1, έπειτα από 16 λεπτά στο τρίτο σετ. Όμως, ο Έλληνας πρωταθλητή­ς δεν κράτησε το σερβίς του, με αποτέλεσμα ο τελικός να ξεκινήσει από την αρχή. Ο Τσιτσιπάς απάντησε αμέσως στον 23χρονο Ρώσο και προηγήθηκε με 3-2, ενώ αποφεύγοντ­ας προηγούμεν­α λάθη δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλό του και απέκτησε προβάδισμα δύο γκέιμ (4-2). Ο Ρούμπλεφ υπερασπίσθ­ηκε το σερβίς του, όπως έκανε στη συνέχεια και ο Τσιτσιπάς (5-3), ο οποίος ήθελε ένα γκέιμ για να κατακτήσει το τρόπαιο. Όμως ο Ρώσος δεν είχε πει την «τελευταία λέξη», καθώς αφού κράτησε το σερβίς του, κατάφερε να κάνει μπρέικ και να ισοφαρίσει σε 5-5. Στη συνέχεια ο Ρούμπλεφ εκμεταλλεύ­θηκε την άριστη ψυχολογία του, προηγήθηκε με 6-5 κι έφτασε στη νίκη « σπάζοντας» άλλη μία φορά το σερβίς του Τσιτσιπά.

Νίκη για τη Σάκκαρη στο Ρολάν Γκαρός

Αντίθετα, με το «δεξί» ξεκίνησε η Μαρία Σάκκαρη τις υποχρεώσει­ς της στο Ρολάν Γκαρός, καθώς νίκησε τη φίλη της Άιλα Τομλιάνοβι­τς με 6-0, 7-5 και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του γαλλικού όπεν. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρ­ια, Νο 24 της παγκόσμιας κατάταξης, μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-0, ύστερα από μόλις 24 λεπτά. Το δεύτερο σετ ήταν πιο ανταγωνιστ­ικό πάντως, αφού τόσο η Σάκκαρη όσο και η 27χρονη Αυστραλή (Νο 64) «έσπασαν» από τρεις φορές το αντίπαλο σερβίς. Μετά το 3-3 η Τομλιάνοβι­τς προηγήθηκε με 5- 3, αλλά η Σάκκαρη ισοφάρισε σε 5-5, πέρασε μπροστά με 6- 5 και « σπάζοντας» ακόμη μία φορά το σερβίς της Τομλιάνοβι­τς πήρε το σετ (7-5) και το ματς, σε 50 λεπτά.

Αντίπαλός της στον δεύτερο γύρο θα είναι η 19χρονη Ρωσίδα Καμίλια Ρακίμοβα, που μπήκε στο κυρίως ταμπλό μέσω προκριματι­κών και στον πρώτο γύρο έκανε την έκπληξη, νικώντας την Αμερικανίδ­α Σέλμπι Ρότζερς με 6-2, 6-3.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece