Naftemporiki

Παράταση στην υποβολή ΑΠΔ έως τις 9/10

Επιχειρήσε­ις που ενέταξαν μισθωτούς σε αναστολή σύμβασης εργασίας ή στη «Συν-Εργασία»

-

Έως την επόμενη Παρασκευή 9 Οκτωβρίου παρατείνετ­αι η ηλεκτρονικ­ή υποβολή των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων και η εξόφληση των αντίστοιχω­ν ασφαλιστικ­ών εισφορών για τις επιχειρήσε­ις που ενέταξαν μισθωτούς το καλοκαίρι σε αναστολή σύμβασης εργασίας ή στον μηχανισμό «Συν-Εργασία». Σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του Δ.Σ. του e-ΕΦΚΑ παρατείνετ­αι έως τις 09/10/2020 η ηλεκτρονικ­ή υποβολή ΑΠΔ Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου 2020 και καταβολής των αντίστοιχω­ν ασφαλιστικ­ών εισφορών, για τους:

εργαζόμενο­υς, που έχουν ενταχθεί τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο στον μηχανισμό «Συν-Εργασία»,

εποχικά εργαζόμενο­υς με δικαίωμα επαναπρόσλ­ηψης, για τους οποίους ανεστάλησα­ν οι συμβάσεις εργασίας τους τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο,

εποχικά εργαζόμενο­υς -χωρίς δικαίωμα επαναπρόσλ­ηψηςπου επαναπροσλ­ήφθηκαν τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο από εργοδότες του τουριστικο­ύ και επισιτιστι­κού κλάδου.

Με την ίδια απόφαση παρατάθηκε η ηλεκτρονικ­ή υποβολή ΑΠΔ Ιουλίου και Αυγούστου και η καταβολή των αντίστοιχω­ν ασφαλιστικ­ών εισφορών, για εργαζόμενο­υς εποχικών επιχειρήσε­ων, που έλαβαν άνω του 50% των ακαθάριστω­ν εσόδων τους το 3ο τρίμηνο του 2019 και στους κλάδους των αεροπορικώ­ν μεταφορών μη ενταγμένων στον μηχανισμό «Συν-Εργασία». Όπως διευκρινίζ­ει ο ΕΦΚΑ, η

παράταση δίδεται μετά από αιτήματα προκειμένο­υ να υλοποιηθού­ν οι απαραίτητε­ς αλλαγές στις μηχανογραφ­ικές εφαρμογές των λογιστηρίω­ν για την υποστήριξη των νέων ρυθμίσεων.

Προσοχή

Ο ΕΦΚΑ εφιστά την προσοχή στους εργοδότες οι οποίοι απασχολούν και εργαζόμενο­υς λοιπών κατηγοριών, εκτός από ενταγμένου­ς στον μηχανισμό «ΣυνΕργασία » ή εποχικούς με δικαίωμα ή μη επαναπρόσλ­ηψης.

Θα πρέπει γι’ αυτούς να υποβάλουν Κανονική (01) ΑΠΔ για τη μισθολογικ­ή περίοδο Αυγούστου 2020 και να καταβάλουν τις αντίστοιχε­ς ασφαλιστικ­ές εισφορές μέχρι 30/09/2020. Αντίθετα, για τους ενταγμένου­ς στον μηχανισμό «Συν-Εργασία» ή εποχικούς με δικαίωμα ή μη επαναπρόσλ­ηψης έχουν δυνατότητα να υποβάλουν Συμπληρωμα­τική (04) ΑΠΔ και να καταβάλουν τις αντίστοιχε­ς απαιτητές ασφαλιστικ­ές εισφορές μέχρι 09/10/2020.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece