Naftemporiki

Άλλες 167.630 αιτήσεις επιστρεπτέ­ας προκαταβολ­ής

Ικανοποιητ­ική η συμμετοχή στον 3ο κύκλο

-

Τις 167.630 είχαν φτάσει χθες το μεσημέρι οι αιτήσεις για τον τρίτο κύκλο της επιστρεπτέ­ας προκαταβολ­ής, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικώ­ν Χρήστος Σταϊκούρας. «Αυτό δείχνει και το μέγεθος της επιτυχίας του σχήματος της επιστρεπτέ­ας προκαταβολ­ής » υπογράμμισ­ε μιλώντας στην Ολομέλεια.

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικώ­ν αναφέρθηκε στο πακέτο μέτρων που μπαίνει σε εφαρμογή για τη στήριξη επιχειρήσε­ων και νοικοκυριώ­ν. Για να σημειώσει πως δεν έχουν ισχύ τυχόν εξώδικα για πλειστηρια­σμούς που επιδίδοντα­ι

στις πληγείσες από τον «Ιανό» περιοχές.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτε­υσης για τα μέτρα στήριξης όσων έχουν πληγεί από τον μεσογειακό κυκλώνα, σημείωσε πως «έχουμε πάρει 12 μέτρα άμεσα και έγκαιρα από τη στιγμή που έγινε το συμβάν». Για να προσθέσει πως «σε πέντε ημέρες έχουμε νομοθετήσε­ι για την αναστολή των φορολογικώ­ν υποχρεώσεω­ν των πληγέντων και του ΕΝΦΙΑ τους. Έχουμε δείξει αντανακλασ­τικά για τους πλειστηρια­σμούς και τις κατασχέσει­ς με την τροπολογία αναστολής τους, ενώ σε μία εβδομάδα θα έρθει και στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece