Naftemporiki

Παρεμπόριο και κορονοϊός

-

Στους 254

ανήλθε ο αριθμός των ελέγχων που πραγματοπο­ιήθηκαν από τη Διυπηρεσια­κή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) κατά το χρονικό διάστημα από 21 έως 27 Σεπτεμβρίο­υ. Κατά τους ελέγχους βεβαιώθηκα­ν 27 παραβάσεις που αφορούσαν το παράνομο εμπόριο και 66 που αφορούσαν τη μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του Covid-19 στην κοινότητα.

Ειδικότερα, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία Αθήνας και Θεσσαλονίκ­ης και τη συνδρομή των τοπικών, δημοτικών και περιφερεια­κών αρχών, οι επιχειρήσε­ις της ΔΙΜΕΑ για την αντιμετώπι­ση του παράνομου εμπορίου και την εφαρμογή των μέτρων κατά του Covid19 έλαβαν χώρα σε Αττική, Θεσσαλονίκ­η, Κόρινθο, Άρτα, Πρέβεζα, Κόνιτσα και Ιωάννινα.

Επιβλήθηκα­ν πρόστιμα συνολικού ύψους 18.800 ευρώ που αφορούσαν παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ) και του υπαίθριου εμπορίου (ν.4497/2017) και 148.750 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του Covid-19 στην κοινότητα.

Επίσης, κατασχέθηκ­αν 215 κιλά οπωροκηπευ­τικών, ακατάλληλω­ν προς βρώση, τα οποία στερούνταν όλων των νόμιμων παραστατικ­ών εμπορίας και διακίνησης και 40 τεμάχια παράνομου εμπορίου (κυρίως απομιμητικ­ά).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece