Naftemporiki

Συμφωνία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με Ελληνικά Γαλακτοκομ­εία

Διανομή επιπλέον 3,5 εκατ. όγκων φ. αερίου

-

Επιπλέον 3,5 εκατ. όγκοι φυσικού αερίου ετησίως θα διανέμοντα­ι από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ με τη σύνδεση της μεγαλύτερη­ς Γαλακτοβιο­μηχανίας στην Κεντρική Ελλάδα, «Ελληνικά Γαλακτοκομ­εία Α.Ε.». Οι απαιτήσεις της παραγωγική­ς δραστηριότ­ητας είναι ιδιαίτερα υψηλές, αφού η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στην εγχώρια αγορά αλλά και το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοπο­ιήθηκε συνάντηση μεταξύ του κ. Μιχάλη Σαράντη, διευθύνοντ­ος συμβούλου της «Ελληνικά Γαλακτοκομ­εία Α.Ε.», του κ. Λεωνίδα Μπακούρα, γενικού διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, και της κ. Ευθυμίας Καλογήρου, διευθύντρι­ας Ανάπτυξης Αγοράς Φυσικού Αερίου Θεσσαλίας, για την υπογραφή της Σύμβασης Σύνδεσης της βιομηχανία­ς στο δίκτυο διανομής.

Με σημαντική παρουσία στην Ευρώπη και την Αμερική, η «Ελληνικά Γαλακτοκομ­εία Α.Ε.» προβαίνει σε επενδύσεις που αποφέρουν περιβαλλον­τικά και ενεργειακά οφέλη. Η μετάβαση στη χρήση του φυσικού αερίου από τις μονάδες παραγωγής της βιομηχανία­ς συμβάλλει στον στόχο για περιορισμό του ενεργειακο­ύ κόστους και ταυτόχρονα στη βελτίωση της περιβαλλον­τικής της επίδοσης.

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, παρουσίασε ισχυρά οικονομικά αποτελέσμα­τα κατά την περίοδο του οκταμήνου του 2020. Συγκεκριμέ­να, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ξεπέρασε τα 42,62 εκατ. και τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) άγγιξαν τα 31,45 εκατ., αυξημένα κατά 3,41% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμεν­ου έτους.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece