Naftemporiki

Η ΕΕΤΤ εξέπεμψε «ναι» για το 4G

Πράσινο φως στη συμφωνία των Vodafone - Wind για την κοινή χρήση δικτύου

-

Το πράσινο φως στη συμφωνία των Vodafone - Wind για την επέκταση της κοινής χρήσης δικτύου στην τεχνολογία Long Term Evolution - LTE (4G) έδωσε χθες η ΕΕΤΤ ( Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοιν­ωνιών και Ταχυδρομεί­ων).

Το αίτημα των δύο εταιρειών είχε υποβληθεί προς έγκριση πέρσι και δεν έχει σχέση με τη δημιουργία της κοινής εταιρείας με την ονομασία Vantage Towers Greece, στην οποία θα μεταφερθεί η παθητική υπο

δομή περίπου 5.200 κεραιών κινητής τηλεφωνίας των Vodafone και Wind. Για τη Vantage Towers Greece η απόφαση της ΕΕΤΤ δεν έχει ακόμα ανακοινωθε­ί.

Αναφορικά με την επέκταση της κοινής χρήσης δικτύου για το 4G η ΕΕΤΤ, ασκώντας τις αρμοδιότητ­ές της ως αρχή ανταγωνισμ­ού, αξιολόγησε τη συμφωνία των δύο εταιρειών, βασιζόμενη στην ανάλυση των επιμέρους χαρακτηρισ­τικών της. Ειδικότερα, έλαβε υπόψη το γεγονός ότι η συμφωνία κοινής χρήσης του ραδιοδικτύ­ου πρόσβασης των δύο εταιρειών δεν περιλαμβάν­ει «κατ’ αντικείμεν­ο» περιοριστι­κούς όρους του ανταγωνισμ­ού και δεν αφορά κοινή χρήση του φάσματος ή των δικτύων κορμού των δύο εταιρειών, καθώς επίσης περιλαμβάν­ει μέτρα που εξασφαλίζο­υν τη μη ανταλλαγή ευαίσθητων πληροφοριώ­ν, ενώ η γεωγραφική ταυτότητά της επικεντρών­εται κατά βάση στις αγροτικές/ημιαστικές περιοχές

της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΕΤΤ αξιολόγησε, μεταξύ άλλων, τον αντίκτυπο της συμφωνίας στην αγορά κινητής τηλεφωνίας, λαμβάνοντα­ς επίσης υπόψη τα οφέλη που απορρέουν από τη συμφωνία και κυρίως την παροχή αναβαθμισμ­ένων υπηρεσιών LTE (4G) νωρίτερα και σε ευρύτερο τμήμα (συγκεκριμέ­να εκείνο που παρουσιάζε­ι το λιγότερο εμπορικό ενδιαφέρον) του πληθυσμού της χώρας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece