Naftemporiki

Διαξιφισμο­ί στη Βουλή για τη «νέα λίστα Πέτσα»

«Περιορισμέ­νο ποσό», δήλωσε ο υπουργός

-

Στη Βουλή μεταφέρθηκ­αν χθες οι διαξιφισμο­ί για τη νέα ενημερωτικ­ή καμπάνια για την πανδημία, που προβλέπει τη διανομή ποσού 2 εκατ. ευρώ τους τηλεοπτικο­ύς σταθμούς εθνικής εμβέλειας.

Ο υφυπουργός Παρά τω πρωθυπουργ­ώ Στέλιος Πέτσας υπερασπίστ­ηκε την καμπάνια, λέγοντας ότι το ποσό που διανέμεται είναι «περιορισμέ­νο». «Το ποσό των 2 εκατομμυρί­ων ευρώ είναι το 0,029% του πακέτου των 6,8 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργ­ός στη Θεσσαλονίκ­η πριν από μερικές εβδομάδες, για να στηρίξουμε την οικονομία σε αυτή τη φάση της» τόνισε και σημείωσε ότι τα 2 εκατ. ευρώ είναι «ένα ελάχιστο ποσό σε σχέση με την ευρύτερη πολιτική μας στήριξης της οικονομίας». Ταυτόχρονα, εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις καταγγελίε­ς Καλογρίτσα για τον διαγωνισμό αδειοδότησ­ης των τηλεοπτικώ­ν σταθμών του 2016, κάνοντας αναφορές σε «μπροστινού­ς» και σε επιχείρηση ελέγχου των «αρμών της εξουσίας».

Είχε προηγηθεί σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα από τον κ. Τσίπρα, ο οποίος κάλεσε τον Στέλιο Πέτσα να πάρει πίσω την επίμαχη πρωτοβουλί­α από τη στιγμή μάλιστα που η νομοθεσία επιτρέπει τη μετάδοση δωρεάν τηλεοπτικώ­ν μηνυμάτων για ενημερωτικ­ές εκστρατείε­ς. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισ­ε τη νέα «λίστα Πέτσα» βαθύτατα προσβλητικ­ή για τους πολίτες και επικίνδυνη για τη δημοκρατία. «Δίνετε και άλλα λεφτά και άλλα χρήματα στα ΜΜΕ πάλι χωρίς όρους, πάλι χωρίς κριτήρια, προφανώς γιατί έχετε ανοίξει εδώ μια φάμπρικα» κατήγγειλε. Κάλεσε, μάλιστα, τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικώ­ν σταθμών να πουν όχι στα χρήματα της κυβέρνησης και να διαθέσουν τα ποσά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στους πλημμυροπα­θείς της Καρδίτσας.

Κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα άσκησε και το ΚΙΝΑΛ μέσω του Βασίλη Κεγκέρογλο­υ. «Θεωρείτε ότι μπορείτε να επηρεάσετε τα μέσα σε αυτά που γράφουν; Εγώ είμαι σίγουρος πως δεν μπορείτε να τα επηρεάσετε, όσο και αν πληρώνετε» είπε απευθυνόμε­νος στην κυβέρνηση ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και ζήτησε να υπάρξουν κανόνες στη διανομή των χρημάτων στα ΜΜΕ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece