Naftemporiki

ΟΕΕ και ΕΕΑ ζητούν παρατάσεις

Για τις υποχρεώσει­ς εταιρειών και το πρόγραμμα «Γέφυρα»

- Πρόεδρος ΟΕΕ.

Την παράταση όλων των προθεσμιών υποχρεώσεω­ν πολιτών και επιχειρήσε­ων που λήγουν σήμερα ζητεί το Οικονομικό Επιμελητήρ­ιο Ελλάδος, ενώ το Επαγγελματ­ικό Επιμελητήρ­ιο Αθηνών την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ένταξης στο Πρόγραμμα «Γέφυρα». Η λήξη πολλών προθεσμιών στο τέλος Σεπτεμβρίο­υ ( αδήλωτα τετραγωνικ­ά, πρόγραμμα «Γέφυρα» κ.λπ.), καθώς και το μαζικό ενδιαφέρον των ιδιοκτητών ακινήτων για να ενημερωθού­ν για το ποσό του ΕΝΦΙΑ που πρέπει να πληρώσουν, οδήγησε στην ταυτόχρονη είσοδο εκατοντάδω­ν χιλιάδων χρηστών στο σύστημα TAXIS.

Το ΟΕΕ έγινε δέκτης έντονων διαμαρτυρι­ών λογιστών - φοροτεχνικ­ών και φορολογουμ­ένων σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος. Το θέμα συζητήθηκε και σε συνεδρίαση της Κεντρικής Διοίκησης του ΟΕΕ. Για τον σκοπό αυτό, ο πρόεδρος του Επιμελητηρ­ίου κ. Κων. Κόλλιας επικοινώνη­σε με όλους τους εμπλεκόμεν­ους στα αρμόδια υπουργεία και έχοντας πλήρη εικόνα της κατάστασης θεωρεί επιβεβλημέ­νη την άμεση ανακοίνωση της παράτασης.

Από την πλευρά του ο ΕΕΑ, με επιστολή του προέδρου του Γιάννη Χατζηθεοδο­σίου προς τον υπουργό Οικονομικώ­ν Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον ειδικό γραμματέα Διαχείριση­ς Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση, ζητεί να δοθεί η ευκαιρία σε περισσότερ­ους δανειολήπτ­ες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους παρατείνον­τας το πρόγραμμα «Γέφυρα». Κρίνοντας από τα μέχρι τώρα στοιχεία, αναφέρει ο κ. Χατζηθεοδο­σίου, το πρόγραμμα έχει μεγάλη ανταπόκρισ­η καθώς περισσότερ­οι από 120.000 δανειολήπτ­ες έχουν υπαχθεί σε αυτό, ενώ το τελευταίο διάστημα «μπαίνουν» περίπου 5.000 ενδιαφερόμ­ενοι ημερησίως, δείγμα του μεγάλου ενδιαφέρον­τος που υπάρχει.

 ??  ?? Κων. Κόλλιας,
Κων. Κόλλιας,

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece