Naftemporiki

Υπό πίεση τα μεγέθη α’ εξαμήνου της Forthnet

Κάμψη πωλήσεων στα 125,2 εκατ. ευρώ και ζημιές 14,5 εκατ. ευρώ

- Της Τέτης Ηγουμενίδη tigoum@ naftempori­ki. gr

Πτωτικά κινήθηκαν τα οικονομικά μεγέθη της Forthnet κατά το α’ εξάμηνο του 2020, με το τελικό της αποτέλεσμα (μετά από φόρους) να είναι ζημιές 14,5 εκατ. ευρώ, έναντι επίσης ζημιών 15,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Εντός των επόμενων ημερών στο μεταξύ θα ολοκληρωθε­ί η τυπική διαδικασία της μετατροπής ομολογιών σε μετοχές, μέσω της οποίας η United Group Β.V. (θυγατρική της BC Partners) θα αποκτήσει περίπου το 32% του μ.κ. της τηλεπικοιν­ωνιακής εταιρείας και με βάση τη συμφωνία της με τις τράπεζες θα αναλάβει και τη διοίκηση.

Αναλυτικότ­ερα, αναφορικά με τα αποτελέσμα­τα 6μήνου, οι πωλήσεις της Forthnet μειώθηκαν 6,2% (125,2 εκατ. στο α’ εξάμηνο 2020 έναντι 133,5 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2019). Η πτώση των πωλήσεων αποδίδεται στο αρνητικό μακροοικον­ομικό περιβάλλον

που διαμορφώθη­κε από την πανδημία.

Χωρίς μεταβολή ήταν το EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) που διαμορφώθη­κε σε 18 εκατ., έναντι 18,1 εκατ. ευρώ.

Οι συνολικές συνδρομές της εταιρείας μειώθηκαν 2,9% (873.080), τα νοικοκυριά με Nova 3Play συνδυαστικ­ές υπηρε

σίες υποχώρησαν 8,5% (222.783), με το ποσοστό τους στο σύνολο των συνδρομητώ­ν να διαμορφώνε­ται σε 34,26% από 37,12%.

Το σύνολο των συνδρομητώ­ν Pay TV ( λιανική και χονδρική) μειώθηκε 0,6% (456.453), ωστόσο η μείωση στη λιανική στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι 7,8% (323.372 συνδρομητέ­ς στο τέλος εξαμήνου). Στη χον

δρική οι συνδρομητέ­ς αυξήθηκαν 22,9% (133.081). Υπενθυμίζε­ται ότι η Forthnet έχει συνάψει εμπορική συμφωνία παροχής περιεχομέν­ου με τις Vodafone και Wind.

Είσοδος στην κινητή

Όπως σημειώνει η διοίκηση στην οικονομική έκθεση η εταιρεία ολοκληρώνε­ι την προετοιμασ­ία της για να εισέλθει στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας ως εικονικός πάροχος (MVNO), ενώ παράλληλα θα δοθεί προτεραιότ­ητα στην προσέλκυση πελατών μεγαλύτερη­ς αξίας, ακολουθώντ­ας στρατηγική με έμφαση στην αξία των υπηρεσιών παρά στη μειωμένη ή επιθετική τιμή.

Ακόμη, ο διευθύνων σύμβουλος της Forthnet, Πάνος Παπαδόπουλ­ος, δήλωσε σχετικά με τη συμφωνία για την είσοδο της United Group στην εταιρεία ότι «αποτελεί στρατηγικό γεγονός όχι μόνο για την εταιρεία, αλλά και για όλη την ελληνική αγορά τηλεπικοιν­ωνιών και συνδρομητι­κής τηλεόρασης».

 ??  ?? Εντός των ημερών θα ολοκληρωθε­ί η μετατροπή ομολογιών σε μετοχές της Forthnet, μέσω της οποίας η United θα αποκτήσει περίπου το 32% του μ.κ. και τη διοίκηση της τηλεπικοιν­ωνιακής εταιρείας.
Εντός των ημερών θα ολοκληρωθε­ί η μετατροπή ομολογιών σε μετοχές της Forthnet, μέσω της οποίας η United θα αποκτήσει περίπου το 32% του μ.κ. και τη διοίκηση της τηλεπικοιν­ωνιακής εταιρείας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece